Трупци усмртили возача “фијесте”

Г. Обрадовић и Д. Дујић
Трупци усмртили возача “фијесте”

Добој - Сејдо Делић (52) из села Мравићи код Добој Југа у Федерацији БиХ погинуо је у саобраћајној несрећи на магистралном путу у селу Макљеновац код Добоја, када је његово возило прикљештио дрвени трупац који је пао са приколице камиона, потврђено је у полицији.

Несрећа се догодила у недјељу око 19 часова на прилазу мосту на ријеци Усори.

У Центру јавне безбједности Добој рекли су, наводећи само иницијале, да су у овој несрећи учествовали камион “мерцедес”, којим је управљао Едхем Пиљуг (31), а који је власништво аутопревозника Селима Пиљуга из Какња и аутомобил “форд фијеста”, за чијим воланом је био несрећни Делић.

- До несреће је дошло због неисправности уређаја који служи за спајање камиона и приколице. Камион се кретао из правца Маглаја и доласком  до моста у Макљеновицма дошло је до пуцања вучне руде и приколица се одвојила од камиона - истакао је извор близак истрази.

Он је додао да се послије одвајања од камиона приколица која је превозила дрвене трупце преврнула на путу, а да се терет  растурио по коловозу.

- У том тренутку из другог правца наишла је “фијеста” којом је управљао Делић, а трупац је ударио у аутомобил и пригњечио возача - рекао је наш извор.

На мјесту несреће убрзо је стигла екипа Хитне помоћи која је извукла Делића из аутомобила и превезла га  у Здравствену установу Поликлиника Добој Југ, али је он убрзо преминуо због задобијених повреда.

Поменути извор је истакао да чак и да овај трупац није пао на аутомобил Делић вјероватно не би успио избјећи судар будући да се приколица са трупцима преврнула на његовој страни баш у тренутку када је пролазио.

Због ове несреће неколико часова био је обустављен саобраћај магистралним путем из Тешња и Маглаја према Добоју, а аутомобили су се преусмјеравали на пут преко моста у Мравићима.

Истрага

Увиђај су обавили саобраћајни полицајци из Центра јавне безбједности Добој, а истрагом је руководио дежурни тужилац Окружног тужилаштва из овог града.

- Полиција је узела  изјаву од возача камиона Едхема Пиљуга, а сада  треба истражи како је дошло до пуцања споја и због чега  се приколица откачила - потврдио је наш извор.

Дежурни тужилац је наредио да се обаве сва потребна вјештачења како би се утврдио тачан узрок ове несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана