Trostruki ubica kupio lažni identitet

Nebojša Tomašević
Trostruki ubica kupio lažni identitet

Banjaluka - Poznati srpski kriminalac Branislav Sekulović (54) iz Prištine, koji je prije tri dana uhapšen na graničnom prelazu Brod s falsifikovanim pasošem BiH na ime Mario Trivan, kupio je ovu putnu ispravu od svojih saradnika iz kriminalne grupe koja je razbijena u policijskoj akciji "Kruna", saznaje "Glas Srpske".

Izvor blizak istrazi je rekao da Sekulović, koji se već deceniju skriva zbog sumnje da je počinio trostruko ubistvo u Srbiji, u posljednje vrijeme boravi u Rusiji, gdje ima firmu.

- U BiH je došao da bi produžio sporni pasoš koji je imao prilikom hapšenja. Neko vrijeme se krio na području Konjica - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz MUP-a RS, navodeći inicijale, saopšteno je da je Sekulović nakon ispitivanja predat Sudu BiH, koji bi trebalo da mu odredi ekstradicioni pritvor, s obzirom na to da ga traži pravosuđe Srbije. Istakli su da su protiv njega Tužilaštvu BiH uputili dopunu izvještaja koji ga tereti za nedozvoljenu trgovinu, falsifikovanje isprave i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je policija u okviru akcije "Kruna" otkrila da Sekulović koristi falsifikovani pasoš na osnovu ukradenog identiteta državljanina BiH.

- Istraga u akciji "Kruna" bila je usmjerena protiv organizovane kriminalne grupe koja je omogućavala krađu identiteta stvarnih građana BiH, a koji uglavnom borave u inostranstvu. Na osnovu ukradenih ličnih podataka ova grupa je izrađivala lična dokumenta koja su koristili počinioci organizovanog kriminala - rekli su u Tužilaštvu BiH i dodali da se Sekulović povezuje s ovom grupom.

Istakli su da je nakon ispitivanja Tužilaštvo od Suda BiH zatražilo da se Sekuloviću odredi pritvor.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" ročište u sudu nije bilo završeno.

Sekulović je otkriven 21. oktobra tokom rutinske kontrole putnika u autobusu na graničnom prelazu Brod. Graničari su posumnjali da njegov pasoš nije uredan pa je on priveden. Tokom ispitivanja nije želio da otkrije pravi identitet, pa su njegovi otisci provjereni kroz bazu podataka Interpola. Utvrđeno je da on nije Mario Trivan, kao što piše u pasošu, već Branislav Sekulović za kojim se traga. Iz lažnog pasoša je vidljivo da je on s njim boravio u Moldaviji, Bjelorusiji, Ukrajini i Rusiji. Prilikom hapšenja kod Sekulovića je pronađeno oko 7.000 KM. Mario Trivan, na čije ime je Sekulović koristio pasoš, porijeklom je iz Gradiške, a već dugo živi u Australiji. Njegov identitet ukraden je 2013. godine, nakon čega je na njegovo ime i prezime izdat pasoš drugoj osobi u Banjaluci.

Srbija

Za Branislavom Sekulovićem pravosuđe Srbije traga još od 2007. godine, zbog sumnje da je ubio Darka Živkovića, Vladimira Samardžića i Dušana Pejovića. Oni su, prema nezvaničnim informacijama, bili pripadnici kriminalnog takozvanog "voždovačkog klana". Sekulović je s njima 2007. godine ugovarao određene poslove putem svoje firme "S kompanija". Tokom poslovnog aranžmana prevario ih je za 100.000 evra, a zatim namamio u svoju kancelariju, gdje ih je pobio. Od tada mu se gubi svaki trag. U Sekulovićevom policijskom dosijeu stoji da je učestvovao u nekoliko pucnjava, te da je automobilom pregazio pješaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana