Trojka obljubila djevojku ometenu u razvoju

Nevena Bunić
Trojka obljubila djevojku ometenu u razvoju

Gradiška - Luka Šinik (26), Miroslav Popović (34) i Stevo Guskić iz Gradiške osumnjičeni su da su obljubili djevojku ometenu u razvoju (22) iz ovog grada, saznaje “Glas Srpske”.

Slučaj koji je zgrozilo cijelu Republiku Srpsku dobio je rasplet. Šinik i Popović su uhapšeni, dok Guskić u petak nije bio dostupan policiji, jer je navodno vozio kamion u inostranstvu.

Sve se desilo 12. maja, a slučaj je dospio u javnost nakon što su se na društvenim mrežama proširile fotografije uslikane u automobilu na kojima poziraju tri obučena muškarca i naga djevojka. 

- Oni su je navodno “pokupili” u jednom kafiću u Gradišci u kome ona radi kao konobarica. Slikali su je nagu u automobilu, nakon čega su objavili “selfije” sa njom. Ona ih nije prijavila policiji - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Policija je pokrenula istragu nakon pisanja pojedinih portala o ovom slučaju. Istražuje se da li je trojka imala seksualne odnose sa nesrećnom djevojkom.

- Osumnjičene M. P. i L. Š. teretimo za obljubi nad nemoćnim licem, dok se za trećim licem traga. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, kojem ćemo nakon kompletiranja predmeta podnijeti izvještaj - navela je portparolka Policijske uprave Gradiška Vesna Divljanović.

Dodala je da se utvrđuje šta se tačno dešavalo i da će nakon ispitivanja biti poznate okolnosti događaja.

Djevojka koju je trojka navodno obljubila je ispitana u prisustvu radnika Centra za socijalni rad.

Stanovnici Gradiške zgroženi su ovim događajem po kojem je njihov grad dospio u žižu javnosti.

- Ona je završila specijalnu školu i osoba je sa posebnim potrebama. Strašno je to što su uradili. Nadam se da će biti propisno kažnjeni - rekao je jedan stanovnik Gradiške koji nije želio da mu objavimo ime.

Među imenima uhapšenih, jedino se ime Šinika ranije provlačilo kroz policijske izvještaje. On je prije nekoliko godina privođen zbog teške krađe.

Ginekološki pregled

Djevojka ometana u razvoju koju je grupa iskoristila, podvrgnuta je ginekološkom pregledu.

- Nalazi su pokazali da nema tragova nasilja, odnosno da nema tragova silovanja - rekao je izvor “Glasa Srpske”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana