Троје ухапшено због утапања тинејџера из Какња

Невена Бунић
Троје ухапшено због утапања тинејџера из Какња

Јагодина - Предсједница Удружења “Дјечија радост” из Кладња Мелиха Ибрахимовић (52), васпитачица Аида Хасић (31) и менаџер хотела “Алфа” Марко Арсић (30) ухапшени су због сумње да су одговорни за утапање Риада Х. (14) у базену овог хотела у околини Јагодине.

За директором хотела “Алфа” Владицом Васићем (31), који је, како сазнајемо, отпутовао на одмор, јуче се трагало. Они се терете за кривично дјело против опште безбједности. Незванично, представнице удружења су осумњичене да нису пазиле на дјецу, а Арсић и Васић да се нису побринули о мјерама безбједности у хотелу. У јагодинском Тужилаштву су рекли, наводећи иницијале, да ће истрага бити покренута након достављања детаљаног извјештаја полиције.

- Након истека 48 часова притвора они ће бити приведени у тужилаштво. Тада ћемо одлучити да ли ћемо предложити притвор против ухапшених пред надлежним судом - рекао је дежурни тужилац Вишег тужилаштва Радослав Вучковић.

Несрећни тинејџер је у уторак дошао у хотел “Алфа” са удружењем “Дјечија радост”. Према незваничним информацијама, они су стигли неколико часова прије трагедије и сви су се купали у отвореном базену.

- Ово удружење је довело већи број дјеце на љетовање. У уторак су цијели дан били на базену, а око 22 сата им је речено да изађу из воде. Међутим, група дјеце, међу којима је био Риад вратили су се и ускочили у воду - рекао је извор.

Он је додао да су тинејџери касније јурили око базена и да су Хасановића у једном тренутку изгубили из вида.

- Риада су посљедњи пут видјели у базену, а потом су га изгубили из вида. Помислили су да се можда вратио у собу, а око 22.30 часа видјели су га како плута. Дозивали су га, али он није реаговао - казао је овај извор и додао да је Риад био без свијести и није давао знакове живота. Реанимација, који је покушала екипа Хитне помоћи, није дала резултате. Директор хотела до закључења овог броја “Гласа” није био приведен.

Амбасада

Родитељи дјечака отпутовали су у Јагодину чим су чули за трагедију. Тијело је послије обдукције у овом граду превезено у Београд.

- Све је одрађено коректно и уз издату спроводницу, тијело је превезено у Кладањ - рекли су у Амбасади БиХ у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана