Troje mrtvih u sudaru Hitne pomoći i golfa u Bijeljini

Sanja Amidžić
Troje mrtvih u sudaru Hitne pomoći i golfa u Bijeljini

Bijeljina - Milan Zoranović (65) iz Olova, Nebojša Andrić (63) iz Bijeljine i Emina Golatić iz Janje poginuli su juče u Bijeljini nakon sudara vozila Hitne pomoći za čijim volanom je bio A. U. i automobila "golf" kojim je upravljao M. A. iz Bijeljine.

Nesreća se dogodila oko 9.10 časova na raskrsnici ulica Srpske vojske i Nikole Spasojevića.

Zoranović i Andrić, koji su bili saputnici u "golfu", preminuli su na licu mjesta, dok je Golatićeva, koja je bila pacijent u kolima Hitne pomoći, nakon nesreće podlegla povredama u bijeljinskoj bolnici. U ovoj nesreći teške povrede zadobio je i vozač "golfa" M. A. Vozač Hitne pomoći A. U. lakše je povrijeđen.

Prema nepotvrđenim informacijama, "golf" koji se kretao iz pravca Bijeljine i kola Hitne pomoći koja su išla iz pravca Janje direktno su se sudarili. Šta je uzrok ove saobraćajne nesreće biće poznato nakon policijske istrage.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale, juče nisu iznosili više detalja o ovoj saobraćajnoj nesreći.

- Policija je o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina - kazali su u ovom centru.

Prema pričama očevidaca ove saobraćajne nesreće, prizor je bio stravičan.

- Udar je bio toliko jak da se čuo desetinama metara od mjesta nesreće. Kola Hitne pomoći su se od siline udara praktično popela na "golf". Strašno - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da su tijela nastradalih ubrzo izvađena iz vozila, a da su povrijeđeni prevezeni u bijeljinsku bolnicu.

- Nisam ni smio gledati šta se dešava. Vidio sam samo da iznose ljude iz vozila. Kako su vozila smrskana, mislio sam da niko nije preživio - kazao je očevidac.

Prema riječima drugih mještana tog dijela Bijeljine, mjesto gdje se pomenuta saobraćajna nesreća dogodila pogodno je za brzu vožnju.

- Na tim ulicama je pravac, vozači se većinom opuste i voze malo brže. Uvijek me strah kad prolazim tom dionicom jer su se i ranije dešavale saobraćajne nesreće - kazala je jedna od mještanki.

Nesreće

Da ovo nije prvi slučaj ove godine da u saobraćajnim nesrećama u Bijeljini učestvuje vozilo Hitne pomoći govori i podatak da je u januaru u mjestu Ljeskovac ovo vozilo  sletjelo s puta, udarilo u stub ulične rasvjete i ogradu. Do nesreće je došlo nakon što je vozač iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom. Tada je teško povrijeđen suvozač, dok su dva lica lakše povrijeđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana