Трнопоље код Приједора: Двојица изрешетана у кафићу Сан

П. Шпадић, Н. Томашевић
Трнопоље код Приједора: Двојица изрешетана у кафићу Сан

Приједор - Мухарем Балић (62) и Алмир Реџић (48) убијени су хицима највјероватније из аутоматске пушке у кафићу "Сан" у Трнопољу код Приједора.

Њих је рафалном паљбом усмртила за сада непозната особа у понедјељак око 23 часа.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Приједор Радомир Дукић је изјавио да се, према до сада прикупљеним информацијама, користољубље и национална или вјерска нетрпељивост искључују као мотив убиства.

Он је потврдио да је случај полицији око 23.35 часова пријавио власник кафића "Сан" Ирфан Реџић из Трнопоља који је и пронашао убијене.

Према незваничним информацијама, поједини мјештани Трнопоља сумњају да би мотив убиства могла бити и прељуба.

Према њиховим причама, полиција је наводно испитала неку дјевојку која је прије злочина причала како ће "у кафићу 'Сан' бити фрке".

Ирфан Реџић је рекао да је Мухарема и Алмира оставио у свом угоститељском објекту те ноћи око 22 часа да испију пиће. Он је навео да је са Мухаремом и Алмиром био и њихов познаник и да им је дао кључ од кафане да закључају када крену кућама.

- Пола часа прије поноћи из правца кафића чуо сам рафалну паљбу и помислио да можда неко слави Бајрам - рекао је Реџић и додао да је ипак изашао да види шта се дешава.

Према његовим ријечима, када је погледао кроз прозор, видио је на улици бијели аутомобил како се удаљава.

- Отишао сам до кафане да видим шта се дешава и затекао стравичан призор. Обојица су лежали мртви. Одмах сам позвао полицију, која је убрзо стигла - рекао је Реџић.

Убијени Мухарем лежао је у близини врата, а Алмир код фрижидера и он је највјероватније убијен с леђа.

Заједно са Мухаремом и Алмиром у кафићу је одређено вријеме сједио Саид, полубрат убијеног Алмира. Он је испричао да је из кафића изашао три минута прије 23 часа.

- Сједио сам с њима и попио сок. Испричали смо се, а онда сам ја отишао кући. Када сам одлазио, напољу није било никога. Моја кућа је у близини па сам брзо стигао, легао и упалио телевизор. У том тренутку чуо сам рафалну пуцњаву, а касније сазнао да су убијени Алмир и Мухарем - казао је Саид.

Поводом овог убиства у ЦЈБ Приједор је одржана и конференција за новинаре.

- Одмах након пријаве полиција је покренула истрагу. Од тада је саслушано више особа, а у сриједу ће бити обављена обдукција тијела страдалих. Према за сада расположивим информацијама, с великим степеном сигурности користољубље се може искључити као мотив извршења овог кривичног дјела. Такође, национална или вјерска побуда се могу искључити као мотив - рекао Радомир Дукић.

Осим приједорске, у потрагу за починиоцима убиства укључени су и инспектори крим-полиције из Бањалуке.

Према незваничним информацијама, Реџић је одраније познат полицији јер је прије рата убио супругу, због чега је и одлежао затворску казну. Такође, он је хапшен прошле године када је полиција у његовој кући пронашла лабораторију у којој је узгајао модификовану марихуану сканк.

Породице убијених тврде да њихови најближи нису никоме били дужни и да не знају зашто би их неко овако мучки убио. Отац убијеног Алмира, Меџид Реџић истакао је да се његов син никоме није замјерио и да не зна ко је могао убити њега и Мухарема.

Мухарем је, према причи комшија, био пензионер и живио је са непокретном супругом у Трнопољу.

Реакције

Поводом овог убиства огласио се велики број бошњачких невладиних организација и политичара захтијевајући хитно проналажење починиоца овог злочина.

Шеф Клуба Бошњака у Вијећу народа РС Мујо Хаџиомеровић позвао је министра унутрашњих послова РС Радислава Јовичића да се што прије огласи и затражи да буде откривен убица двојице Бошњака. Хаџиомеровић је изјавио да је двоструко убиство тим теже јер је почињено на Рамазански бајрам. Потпредсједник РС Рамиз Салкић је истакао да је убиство двојице бошњачких повратника у Трнопољу код Приједора злочин за сваку осуду. Он је изјавио да је, према првим информацијама, за убиство одговорна једна или више особа српске националности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана