Trninić likvidiran sačmom u potiljak

Nebojša Tomašević
Trninić likvidiran sačmom u potiljak

Drvar - Policija traga za ubicom koji je hicem iz lovačke puške sačmarice usmrtio Pericu Trninića (40) iz naselja Trninića Brijeg kod Drvara.

Beživotno tijelo Trninića sa sačmom u glavi i vratu pronađeno je u nedjelju u šumi  Ataševac nedaleko od Drvara. Ubica mu je pucao u potiljak, a dosadašnjom istragom je utvrđeno da je on ubijen u subotu uveče. Obdukcija  je pokazala da je Trninić surovo likvidiran iz lovačkog naoružanja, odnosno puške sačmarice. U glavi su mu pronađene tri olovne kuglice, a u vratu jedna sačma.

Iz MUP-a Livanjskog kantona  je, navodeći  inicijale, potvrđeno da su mrtvog Trninića pronašli mještani Drvara. U policiji su kazali da je on ubijen ali da zbog  istrage u ovom slučaju ne mogu da otkrivaju više detalja.

- Istražioci  su na terenu, za sada još nemamo osumnjičenih osoba za ovaj slučaj - rekao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Izvor blizak istrazi je rekao da se prema dosadašnjim rezultatima istrage pretpostavlja se da je Trninić ubijen s predumišljajem.

-  Policija je isključila mogućnost ubistva iz nehata odnosno da je Trninića neko slučajno usmrtio. Na mjestu zločina nije pronađeno puno materijalnih dokaza. Nažalost, Trninić je u šumu otišao sam, pa nema očevidaca tako da će biti teško utvrditi šta se zaista desilo - rekao je izvor blizak istrazi.

Komšije ubijenog Trninića  policiji su ispričali  da je on  u subotu oko 18 časova noseći motornu testeru otišao u šumu da siječe drva.

- Nakon što se do kasno nije vratio kući, njegova supruga i troje djece su se zabrinuli, te su sa drugim članovima porodice i komšijama krenuli u potragu za njim. U subotu  ga nisu našli, te su ujutro nastavili potragu i pronašli su ga mrtvog pored jednog stabla - ispričao je jedan košija ubijenog Trninića ne želeći da mu pominjemo ime.

Mjesto gdje je pronađeno tijelo Trninića je slabo naseljeno, a tamo  uglavnom zalaze nomadi koji čuvaju ovce. Trninić je sahranjen juče na lokalnom groblju u naselju Trninić Brijeg kod Drvara.

Porodičan čovjek

Ubijeni Perica Trninić bio je oženjen i iza sebe je ostavio suprugu i troje djece. Njegovi poznanici su ispričali da se on bavio stočarstvom i da je imao veliko stado ovaca. Komšije su ga cijenile, govorili da je dobar i vrijedan domaćin koji je živio od uzgoja i prodaje stoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana