Трнинић ликвидиран сачмом у потиљак

Небојша Томашевић
Трнинић ликвидиран сачмом у потиљак

Дрвар - Полиција трага за убицом који је хицем из ловачке пушке сачмарице усмртио Перицу Трнинића (40) из насеља Трнинића Бријег код Дрвара.

Беживотно тијело Трнинића са сачмом у глави и врату пронађено је у недјељу у шуми  Аташевац недалеко од Дрвара. Убица му је пуцао у потиљак, а досадашњом истрагом је утврђено да је он убијен у суботу увече. Обдукција  је показала да је Трнинић сурово ликвидиран из ловачког наоружања, односно пушке сачмарице. У глави су му пронађене три оловне куглице, а у врату једна сачма.

Из МУП-а Ливањског кантона  је, наводећи  иницијале, потврђено да су мртвог Трнинића пронашли мјештани Дрвара. У полицији су казали да је он убијен али да због  истраге у овом случају не могу да откривају више детаља.

- Истражиоци  су на терену, за сада још немамо осумњичених особа за овај случај - рекао је портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак.

Извор близак истрази је рекао да се према досадашњим резултатима истраге претпоставља се да је Трнинић убијен с предумишљајем.

-  Полиција је искључила могућност убиства из нехата односно да је Трнинића неко случајно усмртио. На мјесту злочина није пронађено пуно материјалних доказа. Нажалост, Трнинић је у шуму отишао сам, па нема очевидаца тако да ће бити тешко утврдити шта се заиста десило - рекао је извор близак истрази.

Комшије убијеног Трнинића  полицији су испричали  да је он  у суботу око 18 часова носећи моторну тестеру отишао у шуму да сијече дрва.

- Након што се до касно није вратио кући, његова супруга и троје дјеце су се забринули, те су са другим члановима породице и комшијама кренули у потрагу за њим. У суботу  га нису нашли, те су ујутро наставили потрагу и пронашли су га мртвог поред једног стабла - испричао је један кошија убијеног Трнинића не желећи да му помињемо име.

Мјесто гдје је пронађено тијело Трнинића је слабо насељено, а тамо  углавном залазе номади који чувају овце. Трнинић је сахрањен јуче на локалном гробљу у насељу Трнинић Бријег код Дрвара.

Породичан човјек

Убијени Перица Трнинић био је ожењен и иза себе је оставио супругу и троје дјеце. Његови познаници су испричали да се он бавио сточарством и да је имао велико стадо оваца. Комшије су га цијениле, говорили да је добар и вриједан домаћин који је живио од узгоја и продаје стоке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана