Три и по године затвора Горану Николић из Вукосавља за напад на жену с бебом и пљачку 9.600 евра

Небојша Томашевић
Три и по године затвора Горану Николић из Вукосавља за напад на жену с бебом и пљачку 9.600 евра

Добој - Горан Николић из Вукосавља осуђен је у добојском Окружном суду на три и по године затвора због пљачке Ф. П. из Скугрића код Модриче, а коју је у њеној кући напао док је држала бебу у наручју, те јој отео 9.600 евра.

У казну му је урачунато вријеме које је провео у притвору од 23. октобра прошле године. Ова мјера продужена му је након изрицања пресуде и према судском рјешењу може најдуже трајати још девет мјесеци.

Према пресуди, Николић је пљачку починио 23. октобра прошле године заједно са Јовом Кнежевићем из Модриче. Овај двојац се у раним јутарњим часовима до куће жртве довезао "реноом сеником", за чијим воланом је био Кнежевић.

Николић је по доласку изашао из возила, те сам и маскиран ушао у кућу и напао Ф. П., која је у том тренутку у наручју држала једанаестомјесечну бебу. Разбојник није обраћао пажњу на дијете, па је жртву оборио на степеницама, те јој запријетио и питао: "Гдје су паре?"

Из страха за себе и бебу, Ф. П. је пљачкашу рекла да је новац у соби на спрату. Разбојник јој је по доласку у собу казао да спусти дијете у креветац и да му преда новац, што је она и учинила и из торбице му дала 9.600 евра.

Након тога пљачкаш је Ф. П. наредио да легне на кревет, те јој селотејп траком свезао руке и ноге и залијепио траку на уста и очи. Након тога је истрчао из куће и заједно са Кнежевићем, који га је чекао у ауту, побјегао у непознатом правцу.

Полиција је током истраге разбојницима брзо ушла у траг и ухапсила их десет часова након пљачке. Према незваничним информацијама, у томе им је помогла и чињеница да се осумњичени и жртва познају. Извор близак истрази је тада рекао да се претпоставља да је поменуту пљачку "типовао" Кнежевић, који иначе добро познаје жртву и даљи јој је рођак.

Током хапшења код Николића и Кнежевића полиција је пронашла око трећину украденог новца, а утврђено је да су преостали дио предали својим ранијим зајмодавцима како би измирили дугове. Николић и Кнежевић су познати као вишеструки починиоци кривичних дјела и хапшени су углавном због крађа.

Новац

Горан Николић обавезан је да породици жртве, супружницима Ф. П. и Ф. Д. исплати 4.800 евра у року од шест мјесеци након правоснажности пресуде. Суд је опљачкани брачни пар упутио да остатак новца који потражују потраже у парничном поступку. Пресудом је Николић обавезан и да плати 150 марака на име трошкова кривичног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана