Tri godine robije Saši Čupeljiću zbog preprodaje kokaina i trave

Nebojša Tomašević
Tri godine robije Saši Čupeljiću zbog preprodaje kokaina i trave

Banjaluka - Saša Čupeljić (30) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog šverca kokaina i marihuane.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je on zaključio sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci. Ovaj sporazum prihvatila je sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Čupeljić je, prema optužnici, drogu prodavao zajedno sa Željkom Petkovićem (29), Ivanom Sliškom (29), Nemanjom Drljačom (30) i Bojanom Palačkovićem (23) iz Banjaluke. Ova četvorka u sudu je juče negirala krivicu za preprodaju droge i protiv njih će biti nastavljeno suđenje.

Ova petočlana grupa, kako je navedeno u optužnici, švercovala je kokain i marihuanu od 1. januara 2016. do 19. septembra prošle godine na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

O prodaji narkotika dogovarali su se putem telefona, a u tim razgovorima sa klijentima su se dogovarali o količini, cijeni, vremenu i mjestu prodaje. Narkotike su, zavisno od količine, prodavali po cijenama od 20 do 1.000 maraka.

U optužnici se navodi da su kokain prodavali po 50, 100 ili 300 maraka, a marihuanu po cijeni od 20, 120, 150 do 1.000 maraka, zavisno od količine.

Petković i Palačković su, prema navodima iz optužnice, nabavljali narkotike, te ih prodavali mušterijama i saoptuženima koji su je dalje preprodavali.

U presudi protiv Čupeljića se navodi da je on drogu kupovao od Palačkovića i Petkovića, te je preprodavao mušterijama. Navodi se da je dva puta prodao kokain mušterijama po cijeni od 70 i 50 maraka, a u više navrata je prodavao marihuanu i za gram je uzimao 20 maraka.

Branilac Čupeljića, advokat Marko Mikeš je kazao da je ova kazna adekvatna.

- Na strani Čupeljića postoje brojne olakšavajuće okolnosti kao što je činjenica da je mlad, slabog materijalnog stanja i nezaposlen. Osim toga, obećao je da ubuduće neće činiti krivična djela - kazao je Mikeš.

Presudom je Čupeljić obavezan da nadoknadi i troškove sudskog postupka. On je uhapšen u akciji "Petrićevac" u kojoj je krajem septembra lani privođeno 28 osumnjičenih.

Nakon ispitivanja i pregleda dokaza banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je dvije optužnice protiv deset osoba. Prvom optužnicom obuhvaćeni su Čupeljić, Petković, Sliško, Drljača i Palačković.

Druga optužnica

Drugom optužnicom koju je nakon akcije "Petrićevac" podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo obuhvaćeni su Ognjen Ćutković (28), Miloš Radanović (37), Milan Bajić (22), Dejan Blagojević (23) i Radovan Radanović (24) iz Banjaluke.

Prema optužnici, oni su prodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana