Три године робије Саши Чупељићу због препродаје кокаина и траве

Небојша Томашевић
Три године робије Саши Чупељићу због препродаје кокаина и траве

Бањалука - Саша Чупељић (30) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора због шверца кокаина и марихуане.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је он закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци. Овај споразум прихватила је судија Весна Станковић-Ћосовић.

Чупељић је, према оптужници, дрогу продавао заједно са Жељком Петковићем (29), Иваном Слишком (29), Немањом Дрљачом (30) и Бојаном Палачковићем (23) из Бањалуке. Ова четворка у суду је јуче негирала кривицу за препродају дроге и против њих ће бити настављено суђење.

Ова петочлана група, како је наведено у оптужници, шверцовала је кокаин и марихуану од 1. јануара 2016. до 19. септембра прошле године на подручју Бањалуке, Приједора, Прњавора и Козарске Дубице.

О продаји наркотика договарали су се путем телефона, а у тим разговорима са клијентима су се договарали о количини, цијени, времену и мјесту продаје. Наркотике су, зависно од количине, продавали по цијенама од 20 до 1.000 марака.

У оптужници се наводи да су кокаин продавали по 50, 100 или 300 марака, а марихуану по цијени од 20, 120, 150 до 1.000 марака, зависно од количине.

Петковић и Палачковић су, према наводима из оптужнице, набављали наркотике, те их продавали муштеријама и саоптуженима који су је даље препродавали.

У пресуди против Чупељића се наводи да је он дрогу куповао од Палачковића и Петковића, те је препродавао муштеријама. Наводи се да је два пута продао кокаин муштеријама по цијени од 70 и 50 марака, а у више наврата је продавао марихуану и за грам је узимао 20 марака.

Бранилац Чупељића, адвокат Марко Микеш је казао да је ова казна адекватна.

- На страни Чупељића постоје бројне олакшавајуће околности као што је чињеница да је млад, слабог материјалног стања и незапослен. Осим тога, обећао је да убудуће неће чинити кривична дјела - казао је Микеш.

Пресудом је Чупељић обавезан да надокнади и трошкове судског поступка. Он је ухапшен у акцији "Петрићевац" у којој је крајем септембра лани привођено 28 осумњичених.

Након испитивања и прегледа доказа бањалучко Окружно тужилаштво подигло је двије оптужнице против десет особа. Првом оптужницом обухваћени су Чупељић, Петковић, Слишко, Дрљача и Палачковић.

Друга оптужница

Другом оптужницом коју је након акције "Петрићевац" подигло бањалучко Окружно тужилаштво обухваћени су Огњен Ћутковић (28), Милош Радановић (37), Милан Бајић (22), Дејан Благојевић (23) и Радован Радановић (24) из Бањалуке.

Према оптужници, они су продавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана