Три дјевојке погинуле, возач и још једна путница тешко повријеђени

klix.ba
Три дјевојке погинуле, возач и још једна путница тешко повријеђени

Након јучерашње стравичне несреће на Сарајевској заобилазници, у којој су погинуле двије женске особе, из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштено је да је на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву синоћ преминула и 17-годишњака путница.

На аутопуту А-1 Сарајево-Зеница, јуче око 18:25 часова, у смјеру Вогошћанске петље догодила се саобраћајна несрећа гдје је дошло до скретања аутомобила у десну страну ван аутопута те удара у заштитну металну ограду и метални стуб, носач саобраћајне сигнализације.

У саобраћајној несрећи учествовало је нерегистровано моторно возило марке BMW-X5 које је на предњој страни имало неприпадајуће регистарске ознаке 689-М-155, а на задњој страни такође неприпадајуће регистарске ознаке 669-Е-И55. Возилом је управљао Е.А. (1998.) из Сарајева, а из полиције наводе да су на мјесту несреће смртно страдале путнице из возила BMW И.А. (2000.) из Сарајева и Н.Н. (2001.) из Сарајева. Смрт дјевојака у 19:01 сати констатована је из ЗЗХМП Сарајево, а тијела су превезана у просектуру “Баре” гдје ће се обавити обдукција по наређењу тужиоца.

Тешке тјелесне повреде опасне по живот задобила је и О. Л. (2001.) из Сарајева, а која је синоћ превезана на указивање љекарске помоћи у Општу болницу “Прим.др. Абдулах Накаш” одакле је санитетским возилом превезена на КУМ УКЦ, гдје је приликом указивања љекарске помоћи у 20:05 сати констатована смрт.

Из МУП-а је саопштено да је тешке тјелесне повреде опасне по живот задобила О. А. (2000.) из Сарајева, која је задржана на лијечњу на Клиници на анестезију и реанимацију КЦУС-а.

Тешке тјелесне повреде (фрактура пршљења лумбалног дијела кичме и фрактура носне кости) задобио је и возач BMW-а који је задржан на лијечењу у Општој болници.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву који је заједно с увиђајном екипом МУП-а КС, сталним судским вјештаком саобраћајне струке и сталним судским вјештаком машинске струке изашао на мјесто саобраћајне несреће те руководио увиђајним радњама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана