Три ауто-мафијаша ухапшена са украденим “ренџ ровером”

Небојша Томашевић
Три ауто-мафијаша ухапшена са украденим “ренџ ровером”

Источно Сарајево - Познати аутомафијаш Славен Дакић (30) звани Жућо из Источне Илиџе, те Раде Бартула (51) из Сокоца и Зоран Јовичић (54) из Рогатице ухапшени су у акцији разбијања ауто-мафије и истраге убиства сарајевских полицајца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, сазнаје “Глас Српске”.

У оквиру ове акције пронађено је неколико украдених возила и већи број дијелова за аутомобиле. Прво је на основу сазнања Агенције за истраге и заштиту СИПА ухапшен Дакић за воланом украденог “ренџ ровера”. Полиција је, како сазнајемо,  имала сазнања да се то возило креће од Сокоца према Рогатици па је организована сачекуша.

Према незваничним информацијама, Дакић није желио да стане када је полиција покушала да га заустави, па је организована краћа потјера. Сустигнут је у Глухаковићима код Рогатице гдје су осим њега у близини возила затечени Бартула и Јовичић па су им стављене лисице на руке.

Незванично сазнајемо да полиција истражује да ли је поменути “ренџ ровер” био на мјесту убиства полицајаца Шеховића и Вујиновића у Сарајеву.

- Након хапшења осумњичених С. Д, Р. Б. и З. Ј. прегледом “ренџ ровера” је утврђено да је украден 12. септембра на подручју Кантона Сарајево. Даљом истрагом у рејону села Барник код Сокоца пронађена су два украдена аута и више дијелова за која се сумња да потичу од украдених аута на подручју  Кантона Сарајево - саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Додаје се да је у наставку акције у сарадњи са Агенцијом СИПА и МУП-ом Кантона Сарајево пронађена велика количина ауто-дијелова за која се сумња да потичу из крађе.

- Ради се о дијеловима за возила произвођача “Фолксваген Шкода” и “Ауди”. Пронађени су током претреса куће и помоћних објеката у мјесту Плочник код Сокоца. Претпостављамо да су то дијелови од украдених аутомобила на подручју Кантона Сарајево - рекли су у полицији.

Незванично сазнајемо да се од пронађених дијелова може склопити најмање 20 аутомобила.

Тројка осумњичених предата је у даљу надлежност СИПА, а како сазнајемо осумњичени Славен Дакић предат је у Кантонално тужилаштво Сарајево. Он је један од оптужених у предмету “Волан” због организоване крађе аута, а у том предмету је на оптуженичкој клупи и Срећко Трифковић коме је недавно одређен притвор због сумње да се може повезати са убиством полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића. Дакићев адвокат Белма Балијагић-Џухо казала је да њега терете за крађу возила и да се не може довести у везу с убиством сарајевских полицајаца. Она није могла потврдити има ли пронађени “ренџ ровер” има било какве везе са убиством.

Шеховић и Вујиновић убијени су 26. октобра када су на њих паљбу отворили ауто-мафијаши који су на паркингу у Гетеовој улици у Сарајеву покушавали украсти “голф 6” хрватских регистарских таблица. Они су на полицајце испалили око 30 метака чим су их уочили, тако да они нису успјели ни реаговати и изаћи из службеног аутомобила. У оквиру истраге овог случаја саслушано је 80 особа, а претресено је 12 локација. Већина испитаних је позната по крађи возила.

Акција Полицијске управе Источно Сарајево и  хапшење поменуте тројке је наставак истраге овог злочина, али је базирана на проналаску украдених аутомобила.

Из СИПА сазнајемо да убиство сарајевских полицајаца највероватније није циљано и да су они страдали јер су затекли починиоце на мјесту крађе. Током посљедњих година на подручју БиХ спроведено је више акција на спречавању крађе возила и пронађено је на десетине украдених аутомобила. СИПА је спровела четири велике акције у којима је ухапшено више од 20 особа.

Познат

Славен Дакић осим по учешћу у организованој крађи возила познат је и као учесник разних обрачуна и других кривичних дјела. Он је у октобру хицем из пиштоља ранио ауто-мафијаша из Источног Сарајева Дејана Вуковића - Супер Бебу. Њих двојица сукобили су се у једној кладионици у Сарајеву. Супер Беба је због крађе возила провео двије и по године у затвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана