Tri Trebinjca lišena slobode zbog droge i oružja

Srna
Tri Trebinjca lišena slobode zbog droge i oružja

Trebinje - Trebinjska policija lišila je slobode tri lica čiji su inicijali iz Č.B, D.S. i M.S iz ovog grada u čijim je kućama i pomoćnim objektima pronašla veću količinu naoružanja i droge.

Ova lica dovode se u vezu i sa plantažom indijske konoplje koju je policija juče pronašla u mjestu Čvarići kod Trebinja i tom prilikom oduzela 63 stabljike.


Portparol Centra Jovana Cvijetić rekla je da je, nakon pronalaska plantaže, pretresom kuća i pomoćnih objekata na pet lokacija, koje koriste Č.B. D.S. i M.S, oduzeto više komada municije različitog kalibra, dva ručna raketna bacača, više ručnih bombi, poluautomatska puška, puška pumparica.

Tom prilikom oduzeta je i osušena indijska konoplja, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Cvijetićeva je navela da su Č.B. i M.S. u toku dana predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Trebinje zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojne droge.

Prema njenim riječima, protiv T.S. i D.S. nastavlja se dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U trebinjskom Centru podsjećaju da su od početka godine do kraja avgusta dostavili šest izvještaja Okružnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu
neovlaštena proizvodnja i promet opojne droge.

U tom periodu evidentiran je 81 prekršaj, a oduzeto je više od pet kilograma marihuane, 80 grama amfitamina i 29 stabljika indijske konoplje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana