Trgovački centar Bingo u Mostaru po treći put opljačkan: Vezali čuvara i odnijeli kasu sa novcem

Sanja Amidžić
Trgovački centar Bingo u Mostaru po treći put opljačkan: Vezali čuvara i odnijeli kasu sa novcem

Mostar - Policija traga za trojicom naoružanih razbojnika koji su juče ujutro u trgovačkom centru "Bingo" vezali radnika obezbjeđenja "Delta sekjuriti" M. Š. i odnijeli metalnu kasu sa više desetina hiljada maraka.

U posljednja dva mjeseca ovo je treći put da su trgovački centri na meti lopova.

Filmska pljačka u naselju Sutine dogodila se oko četiri časa ujutro. Razbojnici naoružani automatskom puškom i pištoljima dovezli su se "audijem" pred "Bingo". Prvo su savladali radnika obezbjeđenja, a onda provalili u tržni centar.

Potom su pronašli metalnu kasu u kojoj je bio pazar sakupljen od petka do ponedjeljka. Nakon što su uzeli plijen, lopovi su pobjegli.

Policija je nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem pronalaska razbojnika i rasvjetljavanja ovog slučaja.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" niko nije bio uhapšen.

Da je trgovački centar "Bingo" u Mostaru bio i ranije meta pljačkaša, govori podatak da su počekom ovog mjeseca dvojica razbojnika, takođe naoružani pištoljem i automatskom puškom, upali u "Bingo" u naselju Centar dva, odakle su ukrali novac. Nije poznato kolika suma je odnesena.

Pljačka se dogodila 4. oktobra u 21 čas kada se predaje pazar i posao privodi kraju. Prema tadašnjim informacijama, lopovi su, nakon što su pokupili plijen, pobjegli preko mosta Avenija u Sutini gdje je navodno jednom od pljačkaša ispao šaržer od pištolja. Zbog ove pljačke još niko nije uhapšen.

Samo dva mjeseca ranije iz istog objekta više naoružanih razbojnika su uz pucnje od radnika obezbjeđenja agencije "Flek sekjuriti" oteli milion maraka pazara. Četiri razbojnika sačekala su da radnici obezbjeđenja ponesu novac, a onda su iznenada dojurili "audijem A4" i zapucali u vazduh. Oteli su novac i pobjegli. Desetak minuta kasnije na kopu Vihovići kod Mostara zapalili su pomenuto vozilo. Ni počinioci ove pljačke nisu otkriveni. Istraga još traje.

Pljačkaši na skuteru

Kada su razbojništva u pitanju, mostarska policija ima pune ruke posla. Tako su 18. juna ove godine pljačkaši na skuteru presreli vozilo "Elektroprivrede HZHB" i oteli 80.000 maraka. Skoro na isti način u martu je opljačkano vozilo sportske kladionice "Bet lajv" u Mostaru. Tada su radnicu ove kladionice na semaforu presrela dvojica razbojnika i od nje oteli 100.000 maraka. Pljačkaši još nisu otkriveni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana