Трговачки центар Бинго у Мостару по трећи пут опљачкан: Везали чувара и однијели касу са новцем

Сања Амиџић
Трговачки центар Бинго у Мостару по трећи пут опљачкан: Везали чувара и однијели касу са новцем

Мостар - Полиција трага за тројицом наоружаних разбојника који су јуче ујутро у трговачком центру "Бинго" везали радника обезбјеђења "Делта секјурити" М. Ш. и однијели металну касу са више десетина хиљада марака.

У посљедња два мјесеца ово је трећи пут да су трговачки центри на мети лопова.

Филмска пљачка у насељу Сутине догодила се око четири часа ујутро. Разбојници наоружани аутоматском пушком и пиштољима довезли су се "аудијем" пред "Бинго". Прво су савладали радника обезбјеђења, а онда провалили у тржни центар.

Потом су пронашли металну касу у којој је био пазар сакупљен од петка до понедјељка. Након што су узели плијен, лопови су побјегли.

Полиција је након увиђаја наставила истрагу с циљем проналаска разбојника и расвјетљавања овог случаја.

До закључења овог броја "Гласа Српске" нико није био ухапшен.

Да је трговачки центар "Бинго" у Мостару био и раније мета пљачкаша, говори податак да су почеком овог мјесеца двојица разбојника, такође наоружани пиштољем и аутоматском пушком, упали у "Бинго" у насељу Центар два, одакле су украли новац. Није познато колика сума је однесена.

Пљачка се догодила 4. октобра у 21 час када се предаје пазар и посао приводи крају. Према тадашњим информацијама, лопови су, након што су покупили плијен, побјегли преко моста Авенија у Сутини гдје је наводно једном од пљачкаша испао шаржер од пиштоља. Због ове пљачке још нико није ухапшен.

Само два мјесеца раније из истог објекта више наоружаних разбојника су уз пуцње од радника обезбјеђења агенције "Флек секјурити" отели милион марака пазара. Четири разбојника сачекала су да радници обезбјеђења понесу новац, а онда су изненада дојурили "аудијем А4" и запуцали у ваздух. Отели су новац и побјегли. Десетак минута касније на копу Виховићи код Мостара запалили су поменуто возило. Ни починиоци ове пљачке нису откривени. Истрага још траје.

Пљачкаши на скутеру

Када су разбојништва у питању, мостарска полиција има пуне руке посла. Тако су 18. јуна ове године пљачкаши на скутеру пресрели возило "Електропривреде ХЗХБ" и отели 80.000 марака. Скоро на исти начин у марту је опљачкано возило спортске кладионице "Бет лајв" у Мостару. Тада су радницу ове кладионице на семафору пресрела двојица разбојника и од ње отели 100.000 марака. Пљачкаши још нису откривени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана