Трезориста оптужен за проневјеру 268.153 КМ

nezavisne.com
Трезориста оптужен за проневјеру 268.153 КМ

Бијељина, Зворник - Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Срђана Цвијетиновића из зворничког мјеста Осмаци, због сумње да је, као трезориста у Новој банци, Филијала Зворник, проневјерио 268.153 КМ.

У оптужници се наводи да се о закон огријешио од 25. септембра до 22. децембра 2014. године, када је био задужен новцем у трезору, такозваној позадинској благајни, те благајни.

"Узео је новац из трезора сачињавајући лажне дневне извјештаје о стању новца у трезору и благајни, гдје је при такозваној салдацији благајне уносио неистините податке по којима се слагало књиговодствено стање и стварно стање трезора и благајне", наводи се у оптужници.

Додаје се да је те извјештаје овјеравао печатом банке, и то печатом којим је он био задужен, као и печатом  којим је била задужена радница која је од 20. фебруара 2014. године била на породиљском боловању те је њен печат био депонован у трезору.

"На тај начин је стварао привид да је извршена контрола стања благајне и трезора од стране другог радника банке и да се то стање слаже са књиговодственим стањем, како се  не би утврдило да је изнио новац из банке", пише у оптужници. Истиче се да је у томе откривен 22. децембра 2014. године када је изведена изненадна ванредна контрола трезора.

"Тада је утврђено да је узео 268.153 КМ, за колико је оштетио Нову банку", пише у оптужници коју је подигло Окружно јавно тужилаштво Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана