Trebinje: Trojka u pritvoru do završetka optužnice?

Nebojša Tomašević
Trebinje: Trojka u pritvoru do završetka optužnice?

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske produžio je za još tri mjeseca pritvor Radovanu Andriću (19) iz Trebinja, osumnjičenom da je direktni izvršilac ubistva trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (24). Za njegove saučenike Miljana Ratkovića (29) i Daku Pikulu (29) zatraženo da ostanu još dva mjeseca iza brave.

"Glas Srpske" saznaje da bi u tom roku Specijalno tužilaštvo RS, koje vodi istragu, trebalo da podigne i optužnicu za ovo monstruozno ubistvo.

Prijedlog produženja pritvora za Pikulu i Ratkovića juče je razmatrao banjalučki Okružni sud, ali do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije donio odluku.

Pikula koji je označen kao naručilac ubistva je sin sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule i bivši šef kabineta gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.   Andrića tužilaštvo tereti za direktnog izvršioca ubistva, dok je Ratković osumnjičen kao saučesnik odnosno da je prodao pušku kojom je zločin počinjen.

Zbog činjenice da je sin sudije, protiv Pikule se postupak i vodi u banjalučkom Okružnom sudu koji mu je ranije i odredio jednomjesečni pritvor. Pikula je inače pravnik po struci, a ima položen i pravosudni ispit.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage on je Andrića i Ratkovca podstrekao da ubiju Đerića jer je bio ljut na njega zbog navodnog sukoba i svađe. Prema nezvaničnim informacijama Pikula se posvađao sa  Đerićem nekoliko dana prije nego što će trebinjski kik-bokser biti ubijen.

- Sukob je izbio ispred  noćnog kluba "Merlot" gdje je Đerić radio kao izbacivač. On nije dozvolio Pikuli i njegovoj djevojci da uđu u klub. Navodno je tom prilikom odgurnuo i u grudi udario djevojku. Tada je izbila i tuča između njih dvojice. Nakon tog sukoba Pikula je danima pričao da će  ubiti Đerića - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je policija istragom došla do saznanja da bi Pikula zaista mogao da bude umiješan u ubistvo.

Đerić je ubijen 24. maja oko 3.20 časova u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Ubica je, sleđa, prema njemu ispalio više hitaca iz automatske puške, a obdukcijom je utvrđeno da je pogođen jednim metkom u srce. Tokom istrage ubistva Đerića prvo je uhapšen Andrić i to  odmah nakon zločina, da bi krajem jula uslijedilo hapšenje Ratkovića. Nekoliko dana kasnije uhapšen je i  Pikula.

Puška kojom je počinjeno ubistvo još nije pronađena, a na mjestu zločina pronađeno je sedam čaura, kalibra 7,62 milimetara.

Istraga

Načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa  ranije je izjavio da je istraga ubistva Marka Đerića bila obimna i iscrpna i da je policija učinila sve da se ovo ubistvo do kraja rasvijetli.

- Tokom istrage ubistva Đerića privođeno je 18, a razgovarano je sa 102 osobe. Pronađeni su i odrađeni dokazi koji će biti proslijeđeni Specijalnom tužilaštvu - kazao je Laketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana