Trebinje: Pucao iz pištolja i oteo pazar

Ratomir Mijanović
Trebinje: Pucao iz pištolja i oteo pazar

Trebinje - Maskirani i naoružani razbojnik ispalio je hitac tokom pljačke prodavnice boja i lakova "SP STONE", iz koje je ukrao oko 3.000 maraka.

Razbojništvo je počinjeno utorak oko 20 časova u trebinjskom naselju Ložiona, a tom prilikom niko nije povrijeđen.

Prema izjavama radnika ove prodavnice, razbojnik je pucao u stolić u prodavnici nakon što mu oni nisu dali novac.

- Ušao je u prodavnicu malo prije zatvaranja i prijeteći oružjem zatražio novac. Radnici nisu odmah reagovali pa je on zapucao iz pištolja. Nakon toga je uzeo kasu s novcem i pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

Isti izvor je kazao da se sumnja da je pljačkaš imao saučesnike jer je brzo nestao.

- Odmah nakon pucnjave ispred prodavnice se okupila gomila ljudi. Ubrzo je stigla i policija i počela da obavlja uviđaj. Niko nije primijetio kuda je provalnik mogao da pobjegne. Sumnjam da ga je neko čekao u automobilu jer je ulica frekventna i jednosmjerna. Po svoj prilici je pobjegao u pravcu naselja Mokri dolovi - rekao je jedan od mještana Trebinja ne želeći da se predstavi.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje nisu željeli da u javnost iznose detalje o pljački prodavnice boja i lakova, samo su potvrdili da se dogodila.

- Policiji je u utorak oko 19.50 časova prijavljeno da je u prodavnicu u Trebinju ušla maskirana osoba i prijeteći oružjem ukrala kasu s novcem i pobjegla - navedeno je u saopštenju CJB Trebinje.

Radnici prodavnice boja i lakova " SP STONE " bili su u šoku od pljačke i sve ono što su preživjeli ispričali su policiji, ali nisu iznosili to u javnost.

Prema riječima mještana, i pljačka prodavnice boja i lakova odigrala po istom scenariju kao i ranije tokom ove godine u gradu na Trebišnjici. Pljačkaši, obično naoružani vatrenim oružjem, a najčešće pištoljem, otimali su pazare.

Najviše novca, čak 14.000 maraka, odnijeli su pljačkaši u februaru ove godine iz prodavnice "Best".

Osim ovih, u Trebinju se ove godine dogodilo još nekoliko pljački. Početkom godine tri razbojnika sa fantomkama na glavama provalili su u "Konzumov" market u centru Trebinja, i odnijeli tri metalne ladice iz kasa. Ovaj put lopovi su ostali kratkih rukava jer u kasama nije bilo novca. Nekoliko dana poslije ove pljačke opljačkan je "Best", a nakon toga prodavnica i preduzeće "Đim trejd".

Policija

Trebinjska policija je ove godine imala polovičan uspjeh u otkrivanju razbojnika. Prema izvještajima, nedavno su uhapsili M. B. i A. S. iz Trebinja zbog sumnje da su opljačkali dvije prodavnice iz kojih su ukrali 1.400 maraka.

Njih policija tereti da su prvo razbojništvo počinili 27. februara oko 21 čas u prodavnici u trebinjskom naselju Mokri dolovi, odakle su odnijeli 500 maraka. Drugo razbojništvo su počinili noć kasnije oko 20.45 časova kada su uz prodavnice u naselju Zasad ukrali 900 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana