Требиње: Пуцао из пиштоља и отео пазар

Ратомир Мијановић
Требиње: Пуцао из пиштоља и отео пазар

Требиње - Маскирани и наоружани разбојник испалио је хитац током пљачке продавнице боја и лакова "SP STONE", из које је украо око 3.000 марака.

Разбојништво је почињено уторак око 20 часова у требињском насељу Ложиона, а том приликом нико није повријеђен.

Према изјавама радника ове продавнице, разбојник је пуцао у столић у продавници након што му они нису дали новац.

- Ушао је у продавницу мало прије затварања и пријетећи оружјем затражио новац. Радници нису одмах реаговали па је он запуцао из пиштоља. Након тога је узео касу с новцем и побјегао - рекао је извор близак истрази.

Исти извор је казао да се сумња да је пљачкаш имао саучеснике јер је брзо нестао.

- Одмах након пуцњаве испред продавнице се окупила гомила људи. Убрзо је стигла и полиција и почела да обавља увиђај. Нико није примијетио куда је провалник могао да побјегне. Сумњам да га је неко чекао у аутомобилу јер је улица фреквентна и једносмјерна. По свој прилици је побјегао у правцу насеља Мокри долови - рекао је један од мјештана Требиња не желећи да се представи.

У Центру јавне безбједности Требиње нису жељели да у јавност износе детаље о пљачки продавнице боја и лакова, само су потврдили да се догодила.

- Полицији је у уторак око 19.50 часова пријављено да је у продавницу у Требињу ушла маскирана особа и пријетећи оружјем украла касу с новцем и побјегла - наведено је у саопштењу ЦЈБ Требиње.

Радници продавнице боја и лакова " SP STONE " били су у шоку од пљачке и све оно што су преживјели испричали су полицији, али нису износили то у јавност.

Према ријечима мјештана, и пљачка продавнице боја и лакова одиграла по истом сценарију као и раније током ове године у граду на Требишњици. Пљачкаши, обично наоружани ватреним оружјем, а најчешће пиштољем, отимали су пазаре.

Највише новца, чак 14.000 марака, однијели су пљачкаши у фебруару ове године из продавнице "Бест".

Осим ових, у Требињу се ове године догодило још неколико пљачки. Почетком године три разбојника са фантомкама на главама провалили су у "Конзумов" маркет у центру Требиња, и однијели три металне ладице из каса. Овај пут лопови су остали кратких рукава јер у касама није било новца. Неколико дана послије ове пљачке опљачкан је "Бест", а након тога продавница и предузеће "Ђим трејд".

Полиција

Требињска полиција је ове године имала половичан успјех у откривању разбојника. Према извјештајима, недавно су ухапсили М. Б. и А. С. из Требиња због сумње да су опљачкали двије продавнице из којих су украли 1.400 марака.

Њих полиција терети да су прво разбојништво починили 27. фебруара око 21 час у продавници у требињском насељу Мокри долови, одакле су однијели 500 марака. Друго разбојништво су починили ноћ касније око 20.45 часова када су уз продавнице у насељу Засад украли 900 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана