Требињац у чарапе упаковао 2,25 килограма хероина

Приредила: Сања Амиџић
Требињац у чарапе упаковао 2,25 килограма хероина

Ријека - Против држављанина БиХ (36) Љубише Ђурице из Требиња Полицијски национални уред за сузбијање корупције и организованог криминалитета (ПНУСКОК) поднио је кривичну пријаву због сумње да је у свом аутомобилу пренио 2,252 килограма хероина вриједног 1,1 милион куна (256.000 КМ) из БиХ у Хрватску, јавили су хрватски медији.

Он је ухапшен у недјељу у Ријеци и налази се у притвору. Према писању ријечког "Новог листа", незапослени машински техничар Ђурица дрогу је у Хрватску унио преко граничног прелаза Клек код Неума. Требињац је с пошиљком дроге ухваћен у Чандековој улици у Ријеци, у близини трговачког центра "Андреа", у недјељу око 17 часова. Хероин је био сакривен иза контролне табле и у вентилационом систему испред возачевог и сувозачевог сједишта "фијата пунто".

Дрога је била упакована у чарапама. Откривене су три црне чарапе, а у свакој се налазио омот од ПВЦ фолије, унутар којег су били видљиви трагови кафе и по два, односно један пакет облијепљен сивом траком.

У првој чарапи било је 886, у другој 477, а трећој чарапи 889 грама хероина. Дрога је смишљено овако упакована како би било отежано њено откривање, поготово псима истренираним за проналажење дроге.

Ђурица је на саслушању признао да је возио дрогу, али је тврдио да није знао о којој се врсти и количини наркотика ради. Ипак, знао је да превози дрогу коју је преузео од човјека надимка Боки из Никшића у Црној Гори.

Боки му је предао два пакета с дрогом замотаном у фолију и траку, коју је он онда сакрио у свој "фијат пунто". Рекао је да је дрогу требало да превезе за надокнаду од 600 евра и преда једној особи у Ријеци, али да њен идентитет не зна. Ђурица је на испитивању објаснио да се налази у тешкој финансијској ситуацији па је прихватио "посао" за поменути новац.

Тужилаштво

Службеници Државног тужилаштва Хрватске (ДОРХ) у Ријеци испитали су осумњиченог Љубишу Ђурицу.

- Хероин је намјеравао да прода - саопштено је из ДОРХ-а.

Држављанин БиХ осумњичен је за кривично дјело неовлашћену производњу и промет дрогама.

На приједлог ДОРХ-а Жупанијски суд у Ријеци одредио му је истражни затвор.

- С обзиром на то да је ријеч о страном држављанину, ова мјера је изречена због опасности од бијега и понављања кривичног дјела - додали су из ДОРХ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана