Тражи да на робију ие заједно са кравама и кокошкама

nezavisne.com
Тражи да на робију ие заједно са кравама и кокошкама

Пољопривредник Бојан Радовановић (37), из Новог Села надомак Куршумлије, који је осуђен на затворску казну због више саобраћајних прекршаја и вожње нерегистроване тракторске приколице, упутио је писмо надлежнима у прокупачком Окружном затвору од којих тражи да му омогуће да за вријеме издржавања казне стоку коју посједује смјести у затворску економију.

На издржавање казне од 40 дана затвора Радовановић би требало да крене 23. маја, а у писму наводи да би у затворској економији могао да брине о својим кравама, свињама и кокошкама и да би све производе поклонио затвору.

“Живим са старом и болесном мајком о којој ће се док сам у затвору бринути рођак из Куршумлије, али не знам шта ћу са стоком”, наводи у писму Радовановић, који, у разговору за “Новости”, каже да није могао да се нагоди с прекршајним судом, односно да новчану казну замијени за наногвицу.

Како незванично сазнајемо у куршумлијској полицији, Радовановићу је последњих година изречено више од десет казни за саобраћајне прекршаје због вожње у алкохолисаном стању и под забраном, а једну од казни је зарадио и због вожње нерегистроване тракторске приколице.

Писмо које је упутио прокупачком затвору с несвакидашњом молбом, према незваничним сазнањима “Новости”, Управи за извршење кривичних санкција још није стигло, тако да је неизвијестан и одговор надлежних. Из досадашње праксе, особе које из оправданих разлога не могу у предвиђеном временском перидоду да служе затворску казну могу да траже њено одлагање, или пак помиловање од предсједника Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана