Трагедина у Дрвару: Дјечака убила струја из електричне гитаре

Невена Бунић
Трагедина у Дрвару: Дјечака убила струја из електричне гитаре

Дрвар - Трагична смрт Димитрија Мораче (14) завила је у црно цијели Дрвар. Талентовани млади музичар и глумац преминуо је када га је ударила струја док је свирао електричну гитару.

Трагедија се догодила у суботу у вечерњим часовима, у кући гдје је живио са родитељима. Малишан је свирао електричну гитару и у једном тренутку је дошло до струјног удара. Он је задобио тешке повреде, од којих је убрзо преминуо.

Димитрије је много волио да свира гитару, понекад и шест часова дневно.

Портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак рекао је да је малољетник довезен у беживотном стању у Дом здравља у Дрвару.

- Љекари су покушали све, али су, нажалост, само могли констатовати смрт. За сада све указује да се ради о несрећном случају - казао је Врдољак и додао да су полицију о смрти малољетника обавијестили љекари. 

Полиција је под надзором дежурног тужиоца обавила увиђај у кући гдје се десила трагедија заједно са радником “Електропривреде” из Дрвара. Они би након сагледавања свих чињеница требало да утврде како је дошло до фаталног струјног удара.

Становници Дрвара потресени су трагедијом која се догодила у њиховом граду. Дјечак је био веома познат у овом мјесту и сви су га много вољели. Завршио је Основну школу “Славко Родић”, а колико је био напредан свједочи и чињеница да је прескочио  један разред. Недавно је уписао Гимназију. Био је талентован музичар и глумац, и један од аутора кратког филма “Десант на Дрвар 2”. Наступао је на бројним свечаностима и приредбама у Дрвару.

- Ужасно је ово што се догодило, сви смо још увијек у шоку. Димитрије је био омиљен у друштву, веома интелигентан дјечак, велики другар свима, сви су га вољели. Од малена се видјело да је био натпросјечно дијете. Био је одличан ђак и учествовао је у бројним школским и ваншколским пројектима, а освојио је и бројне награде. Био је талентован за сваку врсту умјетности - казала је Димитријева бивша разредница Дијана Броћета.

Трагично настрадали дјечак сахрањен је јуче на гробљу Спасовина у Дрвару.

Дан жалости

Због смрти Димитрија Мораче, на подручју општине Дрвар јуче је био дан жалости.

- Још смо у шоку. Сви становници Дрвара јуче су оплакивали злу судбину дјечака. Димитрије је био весео и пун живота. Изгубили смо талентованог дјечака који је био на добром путу да прослави наш град - казао је начелник Дрвара Горан Броћета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана