Трагедија у шуми код Калесије: Дрвосјеча пао под трактор и погинуо

Невена Бунић
Трагедија у шуми код Калесије: Дрвосјеча пао под трактор и погинуо

Калесија - Дрвосјеча Р. С. (41) из Куљана код Живиница погинуо је када је пао под трактор док је извлачио дрва из шуме на подручју Калесије.

 

Несрећа се догодила у понедјељак ујутро. Након што су несрећни дрвосјеча и његов колега натоварили дрва на приколицу, кренули су кући. Р. С. је сједио на трактору, док је за воланом био његов колега.

- Због блата и дубоких канала насталих од точкова на шумском путу, трактор се  љуљао током вожње. У једном моменту Р. С. је пао, а трактор га је прегазио. Његов колега је покушао да га спасе, али безуспјешно. Дрвосјеча је погинуо на лицу мјеста - испричао је извор “Гласа Српске”.

Полиција и дежурни кантонални тужилац су обавили увиђај и прикупили све трагове. Сазнајемо да је мушкарац који је возио трактор дао изјаву инспекторима, али пошто се ради о несрећном случају, он неће кривично одговарати.

И у другим дијеловима БиХ било је погинулих и повријеђених у саобраћајним несрећама.

Бициклиста С. Ш. (80) из Лукавца је погинуо када га је за воланом “голфа 2” ударио суграђанин М. В. (23) на путу у Гнојници код Лукавца. Смрт старца је на лицу мјеста констатовао дежурни љекар лукавачког Дома здравља. Полиција је обавила увиђај у присуству дежурног тужиоца.

- Истрага ће показати околности и узрок несреће - рекли су у МУП-у Тузланског кантона.

Бициклиста Стево Жарковић (77) из Градишке тешко је повријеђен након што га је за воланом “пежоа” ударила суграђанка Гордана Борковић (46) на путу у Обудовцу, сазнаје “Глас Српске”. Несрећа се догодила у понедјељак око девет часова.

Према незваничном информацијама, Борковићева је претицала бициклисту и том приликом ретровизором аутомобила закачила његову руку, након чега је он пао на асфалт. Екипе полиције и Хитне помоћи брзо су стигле. Старац је збринут у Општој болници у Градишци, гдје су му констатовали повреде кука. Он се налази у стабилном стању.

 

Слетио са пута

Боро Б. (63) из Градишке лакше је повријеђен након што је за воланом “форда ориона” слетио са магистралног пута у Ровинама код Градишке. Несрећа се догодила у понедјељак око 17.30 часова, а возач је збринут у Дому здравља у Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана