Tragedija u Zenici: Učenik petog razreda nastradao u školi

N. T.
Tragedija u Zenici: Učenik petog razreda nastradao u školi

Zenica - Učenik petog razreda Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici H. M. (11) poginuo je kada je pao tokom velikog odmora u kabinetu razredne nastave.

Tragedija se dogodila juče za vrijeme velikog odmora oko 10 časova.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona rekli su da su odmah po prijavi nesreće započeli istragu i da trenutno ne mogu da otkrivaju detalje dok se istraga ne završi.

Direktor škole Esad Ćorović je kazao da se tragični slučaj dogodio za vrijeme velikog odmora tokom koškanja nastradalog s drugim dječakom.

- Riječ je o učeniku petog razreda, ali o pojedinostima ne mogu da govorim dok policija ne uradi svoj posao i dok ne dođe zvanični izvještaj. Jako smo potreseni i u šoku smo. Nešto slično nikada ranije nije se desilo i nadamo se da neće u budućnosti - rekao je Ćorović i dodao da u školi čine  sve da ne dođe do neželjenih  situacija.

Predstavnik Savjeta roditelja u Osnovnoj školi Saša Kolar je kazao da će održati sastanak da analiziraju ovaj nesrećan događaj.

- Smatram da nije bilo propusta od nastavnika, bar sudeći prema onome što sam čuo od direktora i učesnika u incidentu. Nastavnik ne može spriječiti sve, a ponašanje djece je u rukama roditelja. Nastavnik ima autoritet dok je sa djecom i posmatra ih - rekao je Kolar.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Selvedin Šatorović je istakao da su svi potreseni tragedijom i poručio je roditeljima da će radnici ove, ali i drugih škola i dalje maksimalno voditi računa o zdravlju i bezbjednosti svakog učenik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana