Трагедија у Зеници: Ученик петог разреда настрадао у школи

Н. Т.
Трагедија у Зеници: Ученик петог разреда настрадао у школи

Зеница - Ученик петог разреда Основне школе "Муса Ћазим Ћатић" у Зеници Х. М. (11) погинуо је када је пао током великог одмора у кабинету разредне наставе.

Трагедија се догодила јуче за вријеме великог одмора око 10 часова.

У МУП-у Зеничко-добојског кантона рекли су да су одмах по пријави несреће започели истрагу и да тренутно не могу да откривају детаље док се истрага не заврши.

Директор школе Есад Ћоровић је казао да се трагични случај догодио за вријеме великог одмора током кошкања настрадалог с другим дјечаком.

- Ријеч је о ученику петог разреда, али о појединостима не могу да говорим док полиција не уради свој посао и док не дође званични извјештај. Јако смо потресени и у шоку смо. Нешто слично никада раније није се десило и надамо се да неће у будућности - рекао је Ћоровић и додао да у школи чине  све да не дође до нежељених  ситуација.

Представник Савјета родитеља у Основној школи Саша Колар је казао да ће одржати састанак да анализирају овај несрећан догађај.

- Сматрам да није било пропуста од наставника, бар судећи према ономе што сам чуо од директора и учесника у инциденту. Наставник не може спријечити све, а понашање дјеце је у рукама родитеља. Наставник има ауторитет док је са дјецом и посматра их - рекао је Колар.

Предсједник Синдиката основног образовања и одгоја БиХ Селведин Шаторовић је истакао да су сви потресени трагедијом и поручио је родитељима да ће радници ове, али и других школа и даље максимално водити рачуна о здрављу и безбједности сваког ученик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана