Трагедиja у Мирковцу код Козарске Дубице: Отимали се за волан трактор па згазили комшију

Небојша Томашевић
Трагедиja у Мирковцу код Козарске Дубице: Отимали се за волан трактор па згазили комшију

Козарска Дубица - Раденко Медић (56) из села Мирковац код Козарске Дубице погинуо је када га је прегазио трактор на којем су се за волан отимале његове комшије Здравко Параш (60) и Небојша Пејаковић (38).

Несрећа се десила у сриједу око 21.30 часова. Несрећни Медић задобио је тешке повреде од којих је преминуо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. Незванично сазнајемо да му је преко стомака прешао задњи точак трактора.

Параш и Пејаковић су се наводно посвађали око набавке и превоза огревног дрвета.

Из приједорског Центра јавне безбједности, наводећи иницијале, саопштено је да су прије несреће Медић, Параш и Пејаковић сједили заједно испред куће Р. К. у Мирковцу и пили.

- У једном тренутку Параш и Пејаковић су се посвађали. Настрадали Медић сједио је испред паркираног трактора на столици. Након неког времена  Парашу је дојадила препирка, па се попео на трактор у намјери да иде кући. За њим се попео и Пејаковић и почео да отима волан из Парашевих руку. Током нагуравања између њих двојице трактор је кренуо, оборио Медића са столице и прегазио га - наводи се у полицијском извјештају.

Из ЦЈБ Приједор је саопштено да је овај случај за сада окарактерисан као изазивање опште опасности са смртном посљедицом.

- По налогу дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука покренута је истрага у циљу утврђивања свих околности несреће и узрока смрти страдалог - рекли су у ЦЈБ Приједор.

Мјештани

Мјештани Мирковца су у шоку због несреће која је задесила  породицу Медић.

- Медићи су фини и честити људи. Параш и Пејаковић колико знам нису склони сукобима. Вјероватно је свему допринио и алкохол јер су наводно прије трагедије пили заједно - казао је један мјештанин Мирковца не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана