Tragedija u Ljeskovcu kod Bijeljine: Ubio majku i sebe na dan krsne slave

Nevena Bunić
Tragedija u Ljeskovcu kod Bijeljine: Ubio majku i sebe na dan krsne slave

Bijeljina - Miodrag Lubura (40) hicem iz pištolja ubio je svoju majku Savku (75), a potom sebe na dan njihove krsne slave Svetog Nikole u porodičnoj kući u Ljeskovcu kod Bijeljine.

Tragedija se desila juče oko dva časa kada je Miodrag pucao u majku dok je spavala, a zatim poslao sestri Z. G., koja živi u Australiji, SMS poruku priznavši joj šta je napravio. Sestra je odmah alarmirala policiju.

- Navodno mu je sestra napisala: „Kako ste, spremate li se za slavu?“, a on joj je odgovorio: „Evo, taman sam majku ubio, sada hoću sebe“ - rekao je izvor blizak istrazi.

Policija je uz pomoć vatrogasaca provalila u kuću Savke Lubura, gdje su pronađena tijela, pištolj i dvije čaure.

- Uviđajem je utvrđeno da je M. L. najvjerovatnije iz pištolja ubio majku S. L., da bi nakon toga izvršio samoubistvo. O slučaju je obaviješten i tužilac Okružnog tužilaštva koji rukovodi istragom - saopštili su u Policijskoj upravi Bijeljina.

Motivi zbog kojih je muškarac presudio majci i sebi za sada nisu poznati. Ova porodica doselila se u Ljeskovac prije godinu i ništa nije naslućivalo da će se dogoditi ova tragedija.

- Šokiran sam. Čuo sam šta se desilo prethodne noći. Poznavao sam ih oboje, bili su pristojni ljudi, pozdravljali smo se u prolazu. Sa svima su bili u korektnim odnosima. Nikada nisam primjećivao da su teško živjeli, nedavno su renovirali kuću. Znam da imaju još jednu kćerku u Australiji - rekao je komšija stradalih Velimir Pržulj.

Jedna od mještanki ovog sela ispričala je da se Miodrag ponašao čudno, a da su se u Ljeskovac doselili iz Bratunca.

- Tamo je Miodrag radio u Remontnom zavodu. Međutim, kada su prodali neku imovinu, kupili su kuću ovdje u Ljeskovcu - kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Ona kaže da je Miodraga viđala noću kako izlazi ispred kuće i satima priča sa nekim putem telefona.

- Doselivši u Ljeskovac, nije radio, spavao je veći dio dana, samo jednom dnevno kratko je odlazio do prodavnice. Ne znam od čega su živjeli, da li je njegova majka imala penziju. Trebalo je da proslave Nikoljdan. Jedne godine sam im pomagala da spreme slavu - rekla je komšinica porodice Lubura.

Moždani udar

Komšije su ispričale da je ubijena Savka bila bolesna.

- Ona je imala u Bratuncu moždani udar, pa se malo teže i kretala, ali je bila dobra žena. Razgovarale smo, obilazile jedna drugu, mada se posljednjih mjesec povukla, samo jednom sam je vidjela - priča komšinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana