Трагедија у Љесковцу код Бијељине: Убио мајку и себе на дан крсне славе

Невена Бунић
Трагедија у Љесковцу код Бијељине: Убио мајку и себе на дан крсне славе

Бијељина - Миодраг Лубура (40) хицем из пиштоља убио је своју мајку Савку (75), а потом себе на дан њихове крсне славе Светог Николе у породичној кући у Љесковцу код Бијељине.

Трагедија се десила јуче око два часа када је Миодраг пуцао у мајку док је спавала, а затим послао сестри З. Г., која живи у Аустралији, СМС поруку признавши јој шта је направио. Сестра је одмах алармирала полицију.

- Наводно му је сестра написала: „Како сте, спремате ли се за славу?“, а он јој је одговорио: „Ево, таман сам мајку убио, сада хоћу себе“ - рекао је извор близак истрази.

Полиција је уз помоћ ватрогасаца провалила у кућу Савке Лубура, гдје су пронађена тијела, пиштољ и двије чауре.

- Увиђајем је утврђено да је М. Л. највјероватније из пиштоља убио мајку С. Л., да би након тога извршио самоубиство. О случају је обавијештен и тужилац Окружног тужилаштва који руководи истрагом - саопштили су у Полицијској управи Бијељина.

Мотиви због којих је мушкарац пресудио мајци и себи за сада нису познати. Ова породица доселила се у Љесковац прије годину и ништа није наслућивало да ће се догодити ова трагедија.

- Шокиран сам. Чуо сам шта се десило претходне ноћи. Познавао сам их обоје, били су пристојни људи, поздрављали смо се у пролазу. Са свима су били у коректним односима. Никада нисам примјећивао да су тешко живјели, недавно су реновирали кућу. Знам да имају још једну кћерку у Аустралији - рекао је комшија страдалих Велимир Пржуљ.

Једна од мјештанки овог села испричала је да се Миодраг понашао чудно, а да су се у Љесковац доселили из Братунца.

- Тамо је Миодраг радио у Ремонтном заводу. Међутим, када су продали неку имовину, купили су кућу овдје у Љесковцу - казала је комшиница која није жељела да јој објавимо име.

Она каже да је Миодрага виђала ноћу како излази испред куће и сатима прича са неким путем телефона.

- Доселивши у Љесковац, није радио, спавао је већи дио дана, само једном дневно кратко је одлазио до продавнице. Не знам од чега су живјели, да ли је његова мајка имала пензију. Требало је да прославе Никољдан. Једне године сам им помагала да спреме славу - рекла је комшиница породице Лубура.

Мождани удар

Комшије су испричале да је убијена Савка била болесна.

- Она је имала у Братунцу мождани удар, па се мало теже и кретала, али је била добра жена. Разговарале смо, обилазиле једна другу, мада се посљедњих мјесец повукла, само једном сам је видјела - прича комшиница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана