Трагедија у Имљанима код Кнежева: Коњи одвукли мушкарца у смрт

Небојша Томашевић
Трагедија у Имљанима код Кнежева: Коњи одвукли мушкарца у смрт

Кнежево - Раденко Келеман (37) подлегао је тешким повредама које је задобио када је пао са запрежних кола, сазнаје "Глас Српске".

Несрећа се десила у суботу у засеоку Келемани села Имљани код Кнежева. Незванично сазнајемо да су несрећног младића коњи вукли по земљи, јер се закачио за руду и вагире.

- Он је запрежним колима превозио сијено. Нешто је изненада преплашило коње и они су почели неконтролисано да трче. Раденко је пао са сијена на руду и вагире. Ту се запетљао међу конопце и закачио о руду. Коњи су га у галопу вукли по тлу. Ту је стрм терен и има камења о које је он ударао - казао је један од познаника страдалог Келемана не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима, када су коњи коначно успорили несрећни Раденко је био без свијести и сав поломљен.

- Нисам видио, али сам чуо да је био сав у крви и да је имао тешке повреде главе. Поломљено му је више костију и имао је бројне раздеротине по тијелу. Убрзо је стигла и хитна и одвезла га. Био је у коми и одмах је из болнице у Кнежеву пребачен у Бањалуку, гдје је подлегао повредама - казао је овај познаник страдалог младића.

У Полицијској управи Бањалука "Гласу Српске" су потврдили да им је овај догађај пријављен 23. јула.

- Према пријави Р. К. је возећи сијено 22. јула око 16 часова пао са запрежних кола и задобио тешке повреде. Од тих повреда је преминуо. Утврђено је да у овом случају нема елемената кривичног дјела, а о свему је обавијештено бањалучко Окружно тужилаштво - рекли су у полицији не наводећи више детаља.

Мјештани Келемана кажу да се страдали Раденко бавио пољопривредом и био добар радник и комшија.

- Он и његова два брата живе од пољопривреде и вриједни су и поштени радници. Стално су радили с коњима и запрегом. Помагали су коме год затреба. Ово је за све нас велики шок. Туга је то велика да млад човјек тако настрада - рекла је једна мјештанка Келемана.

Породица

Мјештани Имљана кажу да је Раденко Келеман живио у вишечланој породици и иза њега су остали два брата, пет сестара и мајка.

- Отац им је преминуо прије неколико година. Колико знам, у породичној кући остала су сада два његова брата, сестра и мајка - казала је једна мјештанка Имљана не желећи да јој помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана