Tragedija u Drugovićima kod Laktaša: Dvije djevojke žrtve direktnog sudara

Sanja Amidžić
Tragedija u Drugovićima kod Laktaša: Dvije djevojke žrtve direktnog sudara

Laktaši - Vozač Ana Miletić (20) i suvozač u "fijat puntu" Dajana Jokanović (22) iz Broda poginule su juče ujutro u direktnom sudaru sa "golfom 4" za čijim volanom je bila Jasna Subotić (22) iz Prnjavora u Drugovićima kod Laktaša.

U ovoj tragediji, koja se dogodila u 6.50 časova, povrijeđena je Subotićeva kojoj je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Prnjavor.

Vatrogasci su rezali lim da bi iz smrskanog "fijata" izvukli jednu od žrtava.  U Vatrogasnoj jedinici Prnjavor, čiji su pripadnici među prvima stigli na mjesto tragedije, rekli su da su na suvozačevom mjestu zatekli djevojku koja je bila zarobljena u gomili lima.

- Njena strana automobila bila je potpuno uništena. Kako bi došli do djevojke odmah smo sa kolegama iz Laktaša počeli sjeći lim da je što prije oslobodimo. Ubrzo smo je izvukli iz vozila i ona je odvezena kolima Hitne pomoći Laktaši. Nažalost kasnije smo čuli da je izgubila borbu za život - kazali su Vatrogasnoj jedinici Prnjavor.

Dodali su da su druge dvije osobe već bila odvezene kolima Hitne pomoći Laktaši radi ukazivanja ljekarske pomoći da bi kasnije saznali da je djevojka koja je upravljala "fijatom" preminula.

Kako je došlo do ove saobraćajne nesreće juče niko nije mogao sa sigurnošću da kaže. U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj obavila dežurni tužilac Tatjana Ninković zajedno sa policijom iz Laktaša.

- Tužilac je naredila da se preduzmu sve radnje i vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nesreća - kazali su u banjalučkom tužilaštvu.

Dodali su da je naređena i obdukcija tijela nastradalih koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Prema pričama očevidaca vozač "fijata" navodno je obilazila nešto na putu i prešla u suprotnu traku kada je naišao "golf" usljed čega je došlo direktnog sudara.

Mještani ovog dijeli Drugovića čije kuće su nedaleko od mjesta tragedije kažu da nisu vidjeli šta se dogodilo ali da su čuli udarac i lomljenje stakla.

- Pio sam kafu na balkonu sa suprugom kada se začula lomljavina. Ustao sam da vidim šta je i ugledao stravičan prizor. Nisam smio ni da odem tamo jer sam do sada više puta izvlačio leševe u saobraćajkama - kazao je mještanin koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima na toj dionici puta postoji jedna rupa koju često obilaze vozači tako je moguće da je i  nesrećna djevojka pokušavajući da izbjegne oštećenje prešla u suprotnu traku i sudarila sa drugim vozilom.

Mještani tvrde da je ovo jedna od rizičnijih saobraćajnica jer se često dešavaju saobraćajke koje imaju i tragičan ishod. Na tom dijelu gdje su poginule Miletić i Jokanović u posljednjih desetak godina dogodilo se blizu 70 sudara. Šta je tačan uzrok ove tragedije biće utvrđeno nakon policijske istrage.

Prema nepotvrđenim informacijama, Subotićeva je juče ujutro putovala iz Prnjavora na posao u Banjaluku dok nije poznato kuda su išle djevojke iz Broda.

Saobraćajke

U slijetanju automobila slovenačkih registarskih oznaka u rijeku Grabarsku u Velikoj Kladuši povrijeđene su tri osobe. Nesreća se dogodila pola časa iza ponoći kada je vozač najvjerovatnije zbog brze vožnje izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u korito rijeke.

Dvije osobe povrijeđene su u Brodaru kod Višegrada kada su se sudarili "pasat" za čijim volanom je bio V. E. iz Prijepolja i "golfa 5" kojim je upravljao G. G. iz Višegrada. Kako saznajemo, teže povrede zadobio je suvozač u "pasatu" V. S. dok je lakše povrijeđen vozač "golfa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana