Трагедија у Друговићима код Лакташа: Двије дјевојке жртве директног судара

Сања Амиџић
Трагедија у Друговићима код Лакташа: Двије дјевојке жртве директног судара

Лакташи - Возач Ана Милетић (20) и сувозач у "фијат пунту" Дајана Јокановић (22) из Брода погинуле су јуче ујутро у директном судару са "голфом 4" за чијим воланом је била Јасна Суботић (22) из Прњавора у Друговићима код Лакташа.

У овој трагедији, која се догодила у 6.50 часова, повријеђена је Суботићева којој је љекарска помоћ указана у Дому здравља Прњавор.

Ватрогасци су резали лим да би из смрсканог "фијата" извукли једну од жртава.  У Ватрогасној јединици Прњавор, чији су припадници међу првима стигли на мјесто трагедије, рекли су да су на сувозачевом мјесту затекли дјевојку која је била заробљена у гомили лима.

- Њена страна аутомобила била је потпуно уништена. Како би дошли до дјевојке одмах смо са колегама из Лакташа почели сјећи лим да је што прије ослободимо. Убрзо смо је извукли из возила и она је одвезена колима Хитне помоћи Лакташи. Нажалост касније смо чули да је изгубила борбу за живот - казали су Ватрогасној јединици Прњавор.

Додали су да су друге двије особе већ била одвезене колима Хитне помоћи Лакташи ради указивања љекарске помоћи да би касније сазнали да је дјевојка која је управљала "фијатом" преминула.

Како је дошло до ове саобраћајне несреће јуче нико није могао са сигурношћу да каже. У Окружном јавном тужилаштву Бањалука рекли су да је увиђај обавила дежурни тужилац Татјана Нинковић заједно са полицијом из Лакташа.

- Тужилац је наредила да се предузму све радње и вјештачења како би се утврдиле околности под којима се догодила ова саобраћајна несрећа - казали су у бањалучком тужилаштву.

Додали су да је наређена и обдукција тијела настрадалих која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Према причама очевидаца возач "фијата" наводно је обилазила нешто на путу и прешла у супротну траку када је наишао "голф" усљед чега је дошло директног судара.

Мјештани овог дијели Друговића чије куће су недалеко од мјеста трагедије кажу да нису видјели шта се догодило али да су чули ударац и ломљење стакла.

- Пио сам кафу на балкону са супругом када се зачула ломљавина. Устао сам да видим шта је и угледао стравичан призор. Нисам смио ни да одем тамо јер сам до сада више пута извлачио лешеве у саобраћајкама - казао је мјештанин који није желио да му објавимо име.

Према његовим ријечима на тој дионици пута постоји једна рупа коју често обилазе возачи тако је могуће да је и  несрећна дјевојка покушавајући да избјегне оштећење прешла у супротну траку и сударила са другим возилом.

Мјештани тврде да је ово једна од ризичнијих саобраћајница јер се често дешавају саобраћајке које имају и трагичан исход. На том дијелу гдје су погинуле Милетић и Јокановић у посљедњих десетак година догодило се близу 70 судара. Шта је тачан узрок ове трагедије биће утврђено након полицијске истраге.

Према непотврђеним информацијама, Суботићева је јуче ујутро путовала из Прњавора на посао у Бањалуку док није познато куда су ишле дјевојке из Брода.

Саобраћајке

У слијетању аутомобила словеначких регистарских ознака у ријеку Грабарску у Великој Кладуши повријеђене су три особе. Несрећа се догодила пола часа иза поноћи када је возач највјероватније због брзе вожње изгубио контролу над возилом и слетио у корито ријеке.

Двије особе повријеђене су у Бродару код Вишеграда када су се сударили "пасат" за чијим воланом је био В. Е. из Пријепоља и "голфа 5" којим је управљао Г. Г. из Вишеграда. Како сазнајемо, теже повреде задобио је сувозач у "пасату" В. С. док је лакше повријеђен возач "голфа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана