Сахрањена тројица младића из Јање, данас дан жалости

Љ. Љубојевић
Сахрањена тројица младића из Јање, данас дан жалости

Бијељина - Семберска варошица Јања окована је тугом, а мук и невјерица владали су међу њеним становницима док су се спремали за посљедњи испраћај тројице дјечака који су се утопили у Дрини.

Осман Гутић (14), Ејуб Цамић (15) и Ибрахим Корајчевић (17) сахрањени су данас послије подне у дворишту Атик џамије у Јањи код Бијељине.

У Бијељини је данас дан жалости поводом трагичне смрти тројице малољетника из Јање који су се утопили у Дрини.

На дан жалости заставе истакнуте у граду биће спуштене на пола копља, а установе које имају музичко-сценске програме треба да их прилагоде дану жалости.

У потрази која је трајала око сат времена рониоци клуба “Пантери” из Бијељине извукли су јуче из Дрине у Јањи тијела тројице утопљених малољетника, јавља репортер "Гласа Српске".

На локацији Ада Кале у Јањи, на локалитету иза црпне станице, гдје се спаја Дрина и канал Дашница у Јањи, у суботу у поподневним часовима утопили су се Ибрахим Корајчевић (17), Ејуб Цамић (15) и Осман Гутић (14).

Према првим незваничним информацијама, младићи нису били искусни пливачи и налазили су се у плићаку, када их је у једном тренутку ријечна матица повукла у дубоки вир.

У том тренутку у води се налазило седам младића, али су четворица њих успјела да се отргну од водене матице и спасили су се.

Тројицу младића, међутим, вјероватно је ухватила паника и утопила су се.

Никога у том тренутку од искуснијих пливача није било у близини да би им помогао и извукао их на обалу.

Полицији је ову несрећу пријавила женска особа око 15:30 часова саопштио је дежурни оперативни ЦЈБ Бијељина.

Убрзо су на мјесто несреће стигли и припадници Граничне полиције, Цивилне заштите и рониоци Ронилачког клуба „Пантери”.

Трагедија у Јањи

Омер ефендија Цамић, главни имам у Јањи, отац петнаестогодишњег  Ејуба који се са још двојицом младића, седамнаестогодишњим Ибрахимом Корајчевићем и четрнаестогодишњим Османом Гутићем утопио данас у Дрини, каже да је Јању задесила велика трагедија, те да су сва тројица младића била вриједна и добра дјеца.

Један од очевидаца ове трагедије на Дрини, Касим Алић, каже да је његов брат пецао недалеко од мјеста трагедије, те да је видио када су дјеца газила кроз канал Дашница и да су у једном тренутку буквално пропала у дубоки вир.

- На мјесто гдје се дринска вода улива у канал Дашница вир је дубок пет до шест метара. Они су били неискусни пливачи, Вода их је повукла, нагутали су се у једном тренутку воде и почели тонути. Вјероватно их је ухватила и паника. Један од њих је изашао из воде, покушавао је да помогне другој двојици, али је и њега матица повукла. Мој брат је покушавао да им дода штап за пецање, да се ухвате за штап, да се некако извуку, али, ништа није помогло. Дочекао сам тијела двојице младића, када их је вода избацила, а трећег су пронашли рониоци - прича Касим Алић.

Додик: Искрено саосјећање са породицама утопљених младића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породицама тројице младића који су се утопили у ријеци Дрини, изразивши искрено саосјећање поводом трагедије која их је задесила.

У телеграму се истиче да изненадна смрт тројице младића представља ненадокнадив губитак за њихове породице и пријатеље, али и за град Бијељину, саопштено је из Бироа предсједника Републике Српске за односе с јавношћу.

- У овим тешким тренуцима, искрено се солидаришемо са вашим болом због губитка најмилијих - наведено је у телеграму саучешћа предсједника Републике.

Тројица малољетника утопила су се јуче у ријеци Дрини у Јањи код Бијељине.

Цвијановићева: Ненадокнадив губитак три млада живота

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас телеграм саучешћа породицама тројице трагично страдалих младића који су се утопили у Дрини код Јање, на подручју града Бијељина, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.
"Са тугом и жалошћу примили смо вијест о трагедији која је задесила ваше породице.

Губитак три млада живота пред којима је тек била будућност је ненадокнадив за ваше породице. У овом, за вас најтежем тренутку, желим да знате да се искрено саосјећамо с вашим болом", пише у телеграму саучешћа премијера Српске.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана