Tragedija u Bakincima kod Laktaša: Mladić se utopio u vještačkom jezeru

Sanja Amidžić
Tragedija u Bakincima kod Laktaša: Mladić se utopio u vještačkom jezeru

Laktaši - Dragan Mitrović (19) iz Laktaša utopio se tokom kupanja u akumulacionom jezeru za navodnjavanje u Bakincima kod Laktaša.

Tragedija se dogodila u srijedu oko 15 časova kada je nesrećni Mitrović došao sa još tri druga kako bi se toga dana kupali i družili. Nesrećnom mladiću je navodno iz ruku iskliznula lopta koja ga je održavala na površini jezera. On je pokušao da se održi na vodi ali ubrzo počeo da tone.

- Na tom vještačkom jezeru, kako sam čuo, bili su još neki kupači koji su Draganu pokušali pomoći. Uspjeli su dva puta da ga izbace na površinu vode međutim, on je nakon toga opet potonuo. Tada su ga izgubili iz vida. Kupači su nastavili da tragaju za njima ali nažalost sve je bilo bezuspješno - kazao je jedan od mještana Bakinaca.

Dodao je da su na lice mjesta ubrzo stigli laktaški ronioci koji su nakon nekog vremena pronašli tijelo i izvukli ga sa dna. Kako saznajemo, Mitrović se utopio na mjestu gdje je dubina jezera oko tri metra.

Ta akumulacija služi za navodnjavanje voćnjaka preduzeća "Agro voće" , vlasništvo Gorana Dodika.

- U trenutku tragedije nisam bio kod jezera ali sam ubrzo čuo šta se dogodilo. Žao mi je mladića i njegove porodice. Ta akumulacija je još u izgradnji i na njoj je kupanje zabranjeno. Na području Bakinaca ne postoji mjesto za osvježenje u prirodi. Od kada je počela gradnja akumulacije ljudi često tu dolaze i kupaju se. Trenutno nisam u mogućnosti da zabranim ulazak na jezero jer je to veća površina koja nije u potpunosti zatvorena ogradom - kazao je Dodik.

U Bakincima od trenutka tragedije zavladali su muk i tišina. Stanovnici ovog poljoprivrednog kraja za Mitrovića imaju samo riječi hvale.

- Dragan je bio sjajan mladić. Svakodnevno sam ga viđao u  kako trči ulicom i trenira, volio je sport. Ljeti je nekad i radio na tom voćnjaku kako bi sebi zaradio za džeparac  - kazao je komšija koji se predstavio samo imenom Drago.

Mitrović je u Bakincima živio sa majkom i mlađom sestrom. Otac mu je umro. Devetnaestogodišnjak u maju je završio srednju školu i želio je da upiše Elektrotehnički fakultet u Banjaluci. Sahrana je danas na lokalnom groblju u Bakincima.

Policija je obavila uviđaj i o svemu obavijestila Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Pet žrtava

Na području Republike Srpske u posljednjih 15 dana dogodilo se pet utapanja.  U rijeci Drini su se 26. juna utopile dvije djevojčice. Šetnaestogodišnji K. K. iz Gacka utopio se 24. juna u gatačkom jezeru Desivoje. U prelivnom bazenu kanala Dašnica kod Bijeljine nastradao je 15. juna jedanaestogodišnji dječak koji je spasao brata a u srijedu se utopio i Dragan Mitrović u Bakincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana