Трагедија у Бакинцима код Лакташа: Младић се утопио у вјештачком језеру

Сања Амиџић
Трагедија у Бакинцима код Лакташа: Младић се утопио у вјештачком језеру

Лакташи - Драган Митровић (19) из Лакташа утопио се током купања у акумулационом језеру за наводњавање у Бакинцима код Лакташа.

Трагедија се догодила у сриједу око 15 часова када је несрећни Митровић дошао са још три друга како би се тога дана купали и дружили. Несрећном младићу је наводно из руку исклизнула лопта која га је одржавала на површини језера. Он је покушао да се одржи на води али убрзо почео да тоне.

- На том вјештачком језеру, како сам чуо, били су још неки купачи који су Драгану покушали помоћи. Успјели су два пута да га избаце на површину воде међутим, он је након тога опет потонуо. Тада су га изгубили из вида. Купачи су наставили да трагају за њима али нажалост све је било безуспјешно - казао је један од мјештана Бакинаца.

Додао је да су на лице мјеста убрзо стигли лакташки рониоци који су након неког времена пронашли тијело и извукли га са дна. Како сазнајемо, Митровић се утопио на мјесту гдје је дубина језера око три метра.

Та акумулација служи за наводњавање воћњака предузећа "Агро воће" , власништво Горана Додика.

- У тренутку трагедије нисам био код језера али сам убрзо чуо шта се догодило. Жао ми је младића и његове породице. Та акумулација је још у изградњи и на њој је купање забрањено. На подручју Бакинаца не постоји мјесто за освјежење у природи. Од када је почела градња акумулације људи често ту долазе и купају се. Тренутно нисам у могућности да забраним улазак на језеро јер је то већа површина која није у потпуности затворена оградом - казао је Додик.

У Бакинцима од тренутка трагедије завладали су мук и тишина. Становници овог пољопривредног краја за Митровића имају само ријечи хвале.

- Драган је био сјајан младић. Свакодневно сам га виђао у  како трчи улицом и тренира, волио је спорт. Љети је некад и радио на том воћњаку како би себи зарадио за џепарац  - казао је комшија који се представио само именом Драго.

Митровић је у Бакинцима живио са мајком и млађом сестром. Отац му је умро. Деветнаестогодишњак у мају је завршио средњу школу и желио је да упише Електротехнички факултет у Бањалуци. Сахрана је данас на локалном гробљу у Бакинцима.

Полиција је обавила увиђај и о свему обавијестила Окружно тужилаштво Бањалука.

Пет жртава

На подручју Републике Српске у посљедњих 15 дана догодило се пет утапања.  У ријеци Дрини су се 26. јуна утопиле двије дјевојчице. Шетнаестогодишњи К. К. из Гацка утопио се 24. јуна у гатачком језеру Десивоје. У преливном базену канала Дашница код Бијељине настрадао је 15. јуна једанаестогодишњи дјечак који је спасао брата а у сриједу се утопио и Драган Митровић у Бакинцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана