Tragedija na putu Banjaluka – Prijedor: Vozač izgorio zajedno sa autom

Nebojša Tomašević
Tragedija na putu Banjaluka – Prijedor: Vozač izgorio zajedno sa autom

Banjaluka - Vozač “opela” zagrebačkih registarskih tablica, čiji identitet nije saopšten, izgorio je u vozilu koje se zapalio nakon slijetanja s kolovoza i udara u brinu pored puta u Milakovićima kod Banjaluke.

Nesreća se desila oko 14.30 časova na putu Banjaluka - Prijedor, a  automobil je u potpunosti izgorio.

Prema nezvaničnim informacijama tijelo ugljenisano vozača pronašli su vatrogasci nakon gašenja vatre.

U Vatrogasnoj brigadi Banjaluka su rekli da su odmah nakon prijave požara poslali ekipu iz Lazareva koja je pojurila  u Milakoviće. Međutim, vatra se jako brzo rasplamsala i auto je do njihovog dolaska izgorio te vozaču nije bilo spasa.

Prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da je vozaču pozlilo ili je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu pa sletio s puta.

- Nesreća se desila na blagoj krivini, a vozilo je prešlo na suprotnu stranu kolovoza i udarilo u brinu gdje se i zaustavilo i zapalilo. Teško je reći zašto je došlo do slijetanja. Moguće je  da je vozaču pozlilo, ali i da je zbog brzine prešao u suprotnu traku ili je nekog preticao i izbjegavao. To će biti utvrđeno istragom i vještačenjem tragova - rekao je izvor blizak istrazi.

Sve koji su se juče u vrijeme nesreće našli u Milakovićima, prizor je ostavio u šoku i nevjerici. Brojni očevici stali su, izašli iz svojih vozila da vide o čemu se radi. Pojedinci su pokušali da priđu “opelu” i da pomognu vozaču ali nisu mogli  jer se automobil brzo pretvorio u buktinju.

- Vozeći se prema Prijedoru naišao sam na kolonu i vidio da je jedno vozilo u plamenu pored puta. Stao sam i tada sam čuo da je unutra neko, ali niko nije mogao da pomogne jer je auto brzo gutao ogromni plamen i od toplote se nije ni moglo ni prići - kazao je jedan od očevidaca ne želeći da mu pominjemo ime.

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da je do nesreće došlo kada je automobil sletio s puta.

- Tom prilikom vozilo se zapalilo i nastradao je vozač. Uviđaj će biti obavljen kada se steknu uslovi za to. Više informacija o uzroku i drugim okolnostima nesreće ne možemo da kažemo dok se ne završi istraga - kazali su u policiji.

Autobus u plamenu

Sat nakon nesreće u Milakovićima,  u Sarajevu se juče zapalio autobus firme “Centrotrans”. Na sreću nije bilo povrijeđenih. Do požara je došlo u zadnjem dijelu autobusa, a vatru su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

U sarajevskoj policiji su istakli da će uzrok izbijanja požara i druge okolnosti moći da kažu tek nakon uviđaja i istrage.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana