Tragedija kod Pavlović mosta u Bijeljini: Dvije djevojčice se utopile u Drini

S. Amidžić, Lj. Aleksić
Tragedija kod Pavlović mosta u Bijeljini: Dvije djevojčice se utopile u Drini

Bijeljina - Dvije djevojčice od 14 i 15 godina, utopile su juče tokom kupanja u rijeci Drini kod Pavlović mosta u Bijeljini.

One su treća i četvrta žrtva utapanja u posljednja tri dana u BiH nakon što je iz jezera Oštra luka u Donjem Žabaru izvučeno tijelo A. Š. iz Orašja i maloljetnik koji se utopio u jezeru Desivoje u Gradišci.

Prema nepotvrđenim informacijama djevojčicama D. M. i I. M. svaki trag se izgubio oko 12.20 časova nakon što su ušle u rijeku da se osvježe. Nezvanično, riječ je o sestrama koje su sa porodicom došle iz Njemačke na odmor.

Bijeljinska policija, ronioci, ali i kupači koji su se tu zatekli, odmah su počeli intenzivnu potragu rijeke i okolnih brzaka.  

Kako se juče moglo čuti djevojčice su bile na izletu sa nekoliko romskih porodica koje su se kobnog dana okupile kako bi roštiljali i družili se na obali Drine.

- Djevojčice su ušle u vodu da se rashlade. Hodajući rijekom vjerovatno su mislile da je plitko pa su zagazile malo dublje. U tom momentu očigledno ih je brzak povukao tako da su obje pale u vodu - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da nije upoznat da li su maloljetnice znale plivati. Prema njegovim riječima kobnog dana sa djevojčicama je bio je njihov rođak S. S. koji ih je pokušao spasiti, nakon čega se i on počeo gušiti.  Od sigurne smrti spasio ga je mladić koji je takođe plivao u potrazi za djevojčicama. On mu je pružio ruku i izvukao ga iz vode.

Iz jezera Oštra luka kod Donjeg Žabara prije dva dana izvučeno je tijelo A. S. (38) iz Orašja. Tragedija se dogodila oko 17 časova, a njegovo tijelo iz jezera izvukli su ronioci 45 minuta kasnije. Iste sudbine bio je i maloljetni K. K. iz Gacka. On je kobnog dana bio sa društvom na kupanju kada je u jezero skočio za loptom. Mladići koji su bili sa njim mislili su da je u pitanju šala i da se drug namjerno krije. Kada su vidjeli da je voda izbacila loptu, a njega nema odmah su pozvali pomoć. Tijelo mladića na obalu su izvukli ronioci.

Šipovo

Tijelo tridesetosmogodišnje žene iz Šipova izvučeno je iz rijeke Plive u petak popodne u tom gradu.

Prema pričama Šipovljana nesrećna žena nestala je dan prije nego što su pronašli njeno tijelo. Šta je uzrok smrti i kako je nesrećna žena završila u rijeci biće poznato nakon istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana