Трагедија код Бијељине: Смрт под багером

Н. Томашевић, Н. Бунић
Трагедија код Бијељине: Смрт под багером

Бијељина - Раденко Лујић (42) из бијељинског села Средњи Драгаљевац погинуо је јуче када се преврнуо багер којим је управљао.

Ова трагедија десила се у дворишту Лујићевог рођака, гдје је страдали багером копао земљу.

- Приликом рада багер се изненада прво нагнуо, а затим преврнуо на страну. Лујић је испао из кабине и пао испод багера, који га је поклопио и усмртио. Не могу да кажем да ли је “кашиком” запео за нешто у земљи или је до превртања дошло усљед стрмине - рекао је један мјештанин села Драгаљевац не желећи да му помињемо име.

Додао је да су мјештани одмах позвали хитну помоћ, која је брзо стигла. Међутим, након доласка љекари су само могли да констатују смрт несрећног багеристе.

У Полицијској управи Бијељина, наводећи иницијале, казали су да се овдје ради о несрећном случају и да нема елемената кривичног дјела.

По ријечима мјештана Средњег Драгаљевца, иза Лујића су остали супруга и син.

- Био је изузетан човјек, добар комшија и вриједан радник. Заиста нам је свима у селу жао Лујића - казао је један од комшија багеристе.

И у Кључу је настрадао радник. Лимар Ернад Хаџиосманагић (29) из Бишана код Приједора пао је с крова зграде у насељу Луке код Кључа. Несрећа се десила у уторак око 12.30 часова док је младић постављао лим на крову. Био је запослен у фирми “Лим профи” из Приједора која је ангажована на поправци крова поменуте зграде.

- Хаџиосманагић је радио сједећи, а приликом устајања се оклизнуо и пао. Безбједносни конопац којим је био везан је посјекао оштар лим. Пао је са висине од око 20 метара - рекао је директор фирме “Лим профи” Анел Алишић и додао да је преминули Хаџиосманагић био вриједан и добар радник.

Станари зграде гдје се десила несрећа су испричали да су чули да је младић када је пао узвикнуо: “Ај, мајко моја”.

- Послије вјештачења и истраге знаћемо све околности које су довеле до страдања радника. Инспектор заштите на раду ће утврђивати да ли су биле испоштоване све безбједносне и друге мјере - рекли су у МУП-у Унско-санског кантона.

Повријеђено седам радника

Седам радника повријеђено је када се урушила скела на грађевини “Акватерм” у Олову.

Несрећа се десила јуче око девет часова. Повријеђени радници су брзо превезени у Дом здравља у Олову, а потом у Универзитетско-клинички центар у Сарајеву. Један радник је теже повријеђен, док су седморица задобила лакше повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана