Tomić: Ni dužan ni sa bilo kim u zavadi

Nebojša Tomašević
Tomić: Ni dužan ni sa bilo kim u zavadi

Pale - Policija još nije otkrila ko je i zašto podmetnuo požar pod "škodu oktaviju" predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Pala Boška Tomića.

Bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite, predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS i njegov nekadašnji direktor, Tomić tvrdi da ni sa kim nije u  u zavadi niti je kome dužan bilo šta.

- Automobil je u potpunosti izgorio i šteta je totalna.  O ovom slučaju više ništa ne mogu da govorim dok policija ne završi svoj posao - rekao je Tomić.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su kazali  da je istraga u ovom slučaju u toku i da ne mogu da otkrivaju detalje. Istakli su da će javnost o rezultatima biti na vrijeme obaviještena.

Podmetanje požara pod Tomićev automobil juče su osudili opštinski odbori političkih partija u Palama:  SNSD-a, SDS-a, PDP-a i NDP-a.

- Od MUP-a Republike Srpske i drugih organa bezbjednosti u BiH tražimo da što prije budu otkriveni i procesuirani počinioci ovog nedjela. Porodica i Boško Tomić imaju našu podršku i zahtijevamo da se ovaj događaj, kao i drugi slučajevi paljenja vozila na području Pala što prije rasvijetle - rekao je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević  u ime SDS-a.

Predstavnik SNSD-a Bojan Pejović istakao je da je ova stranka zgrožena napadom na  Tomića.

- U ovoj situaciji svi treba da osudimo ovaj čin, da motivišemo građane i podstaknemo MUP RS da pokuša u što kraćem roku da razriješi ovaj nemili događaj - rekao je Pejović.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević  u ime PDP-a smatra da je paljevina automobila kukavički čin.  Tomićev automobil zapaljen je u nedjelju oko 23.40 časova u ulici Nikole Tesle na Palama. Vozilo je posuto zapaljivom tečnošću i zapaljeno.

Boračke organizacije

Paljevinu automobila Boška Tomića osudili su i predstavnici Boračke organizacije opštine Pale te predstavnici Odbora porodica poginulih boraca, Odbora ratnih vojnih invalida i Odbora djece poginulih boraca.

U saopštenju Boračke organizacije Pale navodi se da se ovoj organizaciji obratio znatan broj članova sa zahtjevom da se utiče na nadležne institucije kako bi se povećala bezbjednost na Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana