Томић: Ни дужан ни са било ким у завади

Небојша Томашевић
Томић: Ни дужан ни са било ким у завади

Пале - Полиција још није открила ко је и зашто подметнуо пожар под "шкоду октавију" предсједника Општинског одбора СНСД-а Пала Бошка Томића.

Бивши министар рада и борачко-инвалидске заштите, предсједник Управног одбора Завода за запошљавање РС и његов некадашњи директор, Томић тврди да ни са ким није у  у завади нити је коме дужан било шта.

- Аутомобил је у потпуности изгорио и штета је тотална.  О овом случају више ништа не могу да говорим док полиција не заврши свој посао - рекао је Томић.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево су казали  да је истрага у овом случају у току и да не могу да откривају детаље. Истакли су да ће јавност о резултатима бити на вријеме обавијештена.

Подметање пожара под Томићев аутомобил јуче су осудили општински одбори политичких партија у Палама:  СНСД-а, СДС-а, ПДП-а и НДП-а.

- Од МУП-а Републике Српске и других органа безбједности у БиХ тражимо да што прије буду откривени и процесуирани починиоци овог недјела. Породица и Бошко Томић имају нашу подршку и захтијевамо да се овај догађај, као и други случајеви паљења возила на подручју Пала што прије расвијетле - рекао је начелник општине Пале Миодраг Ковачевић  у име СДС-а.

Представник СНСД-а Бојан Пејовић истакао је да је ова странка згрожена нападом на  Томића.

- У овој ситуацији сви треба да осудимо овај чин, да мотивишемо грађане и подстакнемо МУП РС да покуша у што краћем року да разријеши овај немили догађај - рекао је Пејовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић  у име ПДП-а сматра да је паљевина аутомобила кукавички чин.  Томићев аутомобил запаљен је у недјељу око 23.40 часова у улици Николе Тесле на Палама. Возило је посуто запаљивом течношћу и запаљено.

Борачке организације

Паљевину аутомобила Бошка Томића осудили су и представници Борачке организације општине Пале те представници Одбора породица погинулих бораца, Одбора ратних војних инвалида и Одбора дјеце погинулих бораца.

У саопштењу Борачке организације Пале наводи се да се овој организацији обратио знатан број чланова са захтјевом да се утиче на надлежне институције како би се повећала безбједност на Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана