Tinejdžeru u Banjaluci prodavao marihuanu

Nebojša Tomašević
Tinejdžeru u Banjaluci prodavao marihuanu

Banjaluka - Zvjezdan Barjaktarić (22) iz Banjaluke, odranije poznat po krivičnim djelima, optužen je za šverc marihuane, koju je u više navrata prodavao po cijeni od 10 KM za paketić.

Protiv njega optužnicu je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a nedavno ju je potvrdio i Okružni sud u Banjaluci. Optužnica Barjaktarića tereti da je marihuanu prodavao od 1. juna 2016. do 14. aprila ove godine na području Banjaluke. U optužnici je precizirano da je drogu skrivenu držao kod sebe i prodavao je čak i tinejdžeru.

- Optuženi Barjaktarić je od 1. juna do 21. oktobra 2016. godine pet-šest puta prodao marihuanu Banjalučaninu M. A. Drogu mu je prodavao u paketićima po cijeni od 10 maraka - precizirano je u optužnici.

Dalje se navodi da to nije jedino krivično djelo koje je počinio. Barjaktarića terete da je od 1. novembra prošle do 14. aprila ove godine prodavao marihuanu sedamnaestogodišnjem K. D. te da mu je drogu prodao od deset do 15 puta. Takođe, cijena je bila 10 KM za paketić.

Ovaj optuženi narko-diler otkriven je i uhapšen 7. aprila ove godine kada je kod njega banjalučka policija pronašla 41,46 grama marihuane. Utvrđeno je da je i ovu drogu planirao da proda, ali je u tome spriječen hapšenjem.

Barjaktarić je poznat policiji kao prestupnik i više puta je hapšen zbog raznih krivičnih djela. U žižu javnosti dospio je i sredinom aprila ove godine, kada je nožem izbo maloljetnika u centru Banjaluke u kafiću “Lajf pab”.

Barjaktariću je tada to bio drugi incident u kojem je učestvovao u samo nekoliko dana. Policija ga je sumnjičila i da je 11. aprila sa Draganom S.  učestvovao u  još jednoj tuči. Tada je do obračuna došlo u jednom kafiću u banjalučkoj ulici Patre. Osim po tučama i švercu droge, Barjaktarić je poznat i po krađama automobila. U maju prošle godine hapšen je zbog sumnje da je sa još jednim muškarcem učestvovao u krađi BMNj-a vrijednog oko 15.000 maraka.

Oni su tom prilikom prvo onesposobili pse ispred kuće u banjalučkoj ulici Jovana Sterije Popovića, a potom ukrali vozilo i pobjegli. Međutim, bjekstvo nije dugo trajalo, već ih je policija pronašla i uhapsila.

Osuđen

Zvjezdan Barjaktarić osuđen je u Osnovnom sudu u Banjaluci na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja povreda maloljetniku.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, koji je on zaključio sa tužilaštvom. Ovaj incident se desio 14. aprila, kada je poslije kraće svađe u kafiću “Pab lajf” nožem izbo sedamnaestogodišnjaka.

Maloljetnika je ubo u grudi, leđa i nadlakticu. Povrijeđeni je poslije napada prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje se oporavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana