Тинејџеру у Бањалуци продавао марихуану

Небојша Томашевић
Тинејџеру у Бањалуци продавао марихуану

Бањалука - Звјездан Барјактарић (22) из Бањалуке, одраније познат по кривичним дјелима, оптужен је за шверц марихуане, коју је у више наврата продавао по цијени од 10 КМ за пакетић.

Против њега оптужницу је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а недавно ју је потврдио и Окружни суд у Бањалуци. Оптужница Барјактарића терети да је марихуану продавао од 1. јуна 2016. до 14. априла ове године на подручју Бањалуке. У оптужници је прецизирано да је дрогу скривену држао код себе и продавао је чак и тинејџеру.

- Оптужени Барјактарић је од 1. јуна до 21. октобра 2016. године пет-шест пута продао марихуану Бањалучанину М. А. Дрогу му је продавао у пакетићима по цијени од 10 марака - прецизирано је у оптужници.

Даље се наводи да то није једино кривично дјело које је починио. Барјактарића терете да је од 1. новембра прошле до 14. априла ове године продавао марихуану седамнаестогодишњем К. Д. те да му је дрогу продао од десет до 15 пута. Такође, цијена је била 10 КМ за пакетић.

Овај оптужени нарко-дилер откривен је и ухапшен 7. априла ове године када је код њега бањалучка полиција пронашла 41,46 грама марихуане. Утврђено је да је и ову дрогу планирао да прода, али је у томе спријечен хапшењем.

Барјактарић је познат полицији као преступник и више пута је хапшен због разних кривичних дјела. У жижу јавности доспио је и средином априла ове године, када је ножем избо малољетника у центру Бањалуке у кафићу “Лајф паб”.

Барјактарићу је тада то био други инцидент у којем је учествовао у само неколико дана. Полиција га је сумњичила и да је 11. априла са Драганом С.  учествовао у  још једној тучи. Тада је до обрачуна дошло у једном кафићу у бањалучкој улици Патре. Осим по тучама и шверцу дроге, Барјактарић је познат и по крађама аутомобила. У мају прошле године хапшен је због сумње да је са још једним мушкарцем учествовао у крађи БМЊ-а вриједног око 15.000 марака.

Они су том приликом прво онеспособили псе испред куће у бањалучкој улици Јована Стерије Поповића, а потом украли возило и побјегли. Међутим, бјекство није дуго трајало, већ их је полиција пронашла и ухапсила.

Осуђен

Звјездан Барјактарић осуђен је у Основном суду у Бањалуци на 10 мјесеци затвора због наношења повреда малољетнику.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице, који је он закључио са тужилаштвом. Овај инцидент се десио 14. априла, када је послије краће свађе у кафићу “Паб лајф” ножем избо седамнаестогодишњака.

Малољетника је убо у груди, леђа и надлактицу. Повријеђени је послије напада превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје се опоравио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана