Tinejdžer prijeteći nožem oteo 8.400 KM

N. B.
Tinejdžer prijeteći nožem oteo 8.400 KM

Banjaluka - Tinejdžer (17) iz Banjaluke osumnjičen je da je prijeteći nožem opljačkao market “As” u banjalučkom naselju Starčevica, a nedugo nakon pljačke uhvatio ga je policajac, koji nije bio na dužnosti.

Razbojništvo se desilo u subotu oko 22 časa, kada je maskirani maloljetnik upao u market i od radnice oteo 8.400 KM pazara, a potom pobjegao. Lopova je uočio policajac, koji ga je uhvatio i zadržao do dolaska patrole, koja je lopova uhapsila.

Kod tinejdžera je pronađen ukradeni novac, koji je vraćen u market.

- O svemu je obaviješten tužilac za maloljetnike, koji je naložio da u krivičnom postupku budu utvrđene sve okolnosti razbojništva i da nadležnom tužilaštvu bude dostavljen izvještaj - saopštili su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Dodali su da istražuju da li je osumnjičeni maloljetnik povezan i sa drugim krivičnim djelima koja su se desila na području Banjaluke.

A da je Starčevica postala naselje u kojem sve češće maloljetnici kradu svjedoči i pljačka od prije desetak dana kada su Z. Č. (14) i N. Š. (15) iz Banjaluke upali u stan Bose Frašto (90) u ulici Rajka Bosnića.

Oni su neprimjetno ušli u stan i zaključali staricu u sobu, a potom krenuli u premetačinu. Frašto je dozivala pomoć, što ih je preplašilo, pa su pobjegli. Uspjeli su da ukradu samo punjač za mobilni telefon.

Policija je brzo stigla i oslobodila staricu, a nedugo nakon toga identifikovali su razbojnike. U Policijskoj upravi Banjaluka tada su rekli da maloljetnike sumnjiče da su i ranije pljačkali staricu i tako joj ukrali ukupno 1.200 KM. Frašto je “Glasu Srpske” ispričala da ju je Z. Č. nekoliko puta opljačkao i da ga je jednom uhvatila kako provaljuje u stan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana