Тијело Лазара Ребића умотали у кесу и прекрили камењем

Сања Амиџић
Тијело Лазара Ребића умотали у кесу и прекрили камењем

Зворник - Тијело двогодишњег Лазара Ребића из Зворника, за чије су убиство осумњичени ујна Фата Дурак (34) и ујак Мијат Станкић (38), ископано је јуче у шуми недалеко од куће Станкића у селу Доња Каменица код Зворника. Леш је био замотан у најлонску кесу и прекривен земљом и камењем.

Извор близак истрази казао је да је леш пронађен на неприступачној локацији између села Лијешањ и Ђевање.

- Тијело је пронађено скоро на самој површини тла. Било је умотано у одјећу, а потом стављено у кесу, након чега је прекривено земљом и камењем - казао је извор "Гласа Српске". Додао је да је скелет након ексхумације одвезен на обдукцију која је требало да буде завршена синоћ. До закључења овог броја "Гласа Српске" нису били познати налази обдукције.

Патолог у Заводу за судску медицину РС Жељко Каран јуче је рекао да на основу спољашњег прегледа леша не може говорити да ли има трагова насиља.

- Када буде завршена обдукција тијела, биће познато од чега је дјечак преминуо - казао је Каран.

Фати Дурак, осумњиченој за тешко убиство, јуче је у Окружном суду Бијељина одређен једномјесечни притвор, док је осумњичени дјечаков ујак Мијат Станкић, због недостатка доказа, пуштен да се брани са слободе.

Адвокат Фате Дурак Ђорђе Васић рекао је да је суд на основу досадашњих доказа утврдио да постоји основана сумња да је она починила убиство.

- Сматрам да ти докази нису ваљани, због чега ћу данас уложити жалбу о којој ће одлучивати другостепени суд - казао је Васић. Он је додао да Дуракова није признала да је извршила тешко убиство.

Бранилац Мијата Станкића Миленко Зеленовић изјавио је да Станкићу није одређен притвор, јер из доказа које је доставило тужилаштво не произлази да је он починилац тешког убиства.

Фата и Мијат рекли су бијељинској полицији да су убили Лазара и његово тијело закопали у шуми. Према причама које ових дана круже у Зворнику, кобног 16. августа Фата је ударила дјечака јер је плакао док је она разговарала телефоном. Од удара малишан је пао и ударио главом о бетон у кући усљед чега је задобио повреде од којих је преминуо. Његово тијело наводно је тада у шуму однио и закопао ујак Мијат, док је Фата исте ноћи побјегла из села.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана