Тијело Алдина Мулића пронађено у ријеци у мјесту Бојник код Сарајева

klix.ba
Тијело Алдина Мулића пронађено у ријеци у мјесту Бојник код Сарајева

Сарајево - Беживотно тијело 28-годишњег младића Алдина Мулића који се прије 27 дана утопио у Миљацки пронађено је данас у насељу Бојник у Сарајеву, сазнаје klix.ba.

Проналазак Мулићевог тијела потврдио је за klix.ba његов брат Армин Мулић. Како сазнајемо, тијело је уочено на ушћу ријеке Миљацке у ријеку Босну.


"Пријатељи и ја смо га пронашли", кратко нам је казао Мулићев брат.

Надлежни органи ће у наредним сатима утврдити да ли је ријеч о тијелу Алдина Мулића који је 13. децембра упао у Миљацку у сарајевском насељу Долац Малта заједно с 24-годишњим Ирханом Фочом чије тијело су спасиоци пронашли други дан потраге у мјесту Чекречије код Високог.

"Полиција и екипе цивилне заштите су на терену", казала нам је портпарол ФУЦЗ-а Мајда Ковач.

Скоро хиљаду припадника цивилних заштита, спасилаца, ронилаца, паса трагача, дронова, као и хеликоптер Федералне управе полиције интензивно су протеклих мјесец дана тражили Мулићево тијело у ријекама и уз обале у цијелој БиХ, али и Хрватској.

Спасиоци су више пута детаљно претражили корита и обале ријека, али без резултата. Стога је интензивна потрага обустављена након 15 дана, а протеклих дана се вршила визуелна потрага на Босни и Сави.

Горске службе спашавања и рафтинг клубови пружили су велику подршку Федералној управи цивилне заштите током потраге. У трагање за тијелом овог младића били су укључени и припадници Управе цивилне заштите Републике Српске, Кајак клуб из Кључа с десет чамаца, ГСС БиХ, ГСС ФБиХ, клубови "Неретва" и "Босна", Специјална јединица Федералне управе полиције, Рафтинг клуб "Врбас" из Бањалуке и многи други.

Подсјећамо, Мулић је у ноћи с 12. на 13. децембар упао у Миљацку у сарајевском насељу Долац Малта, а за њим је скочио 24-годишњи Ирхан Фочо који га је покушао спасити. Нажалост, оба младића су се утопила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана