Тежак судар код Маглаја, погинула два радника

nezavisne.com
Тежак судар код Маглаја, погинула два радника

Маглај - Двојица радних колега, двадесетједногодишњака, запослених у предузећу „Ћутук“ из Жепча, погинула су данас у саобраћајној несрећи, у којој су учествовали кеди те фирме те рено меган и аутобус.

Трагедија се, како је потврђено из МУП-а ЗДК, у 6.50 догодила у мјесту Пољице, општина Маглај.

Младићи М. К. и Ј. А. тешко су повријеђени у тој несрећи, те су пребачени у зеничку Кантоналну болницу, гдје су изгубили битку за живот. О јачини удара свједочи и податак да су их из смрсканог аутомобила извлачили ватрогасци.

У фирми „Ћутук“ данас нисмо успјели добити више информација о трагично страдалим младићима.

„Да, обојица су радила код нас и тренутно овдје нема нико ко вам може дати изјаву. Сарадници су отишли код породице једног од страдалих колега“, тихим гласом рекла нам је дјевојка која се јавила на телефон ове компаније.

Саобраћај се на овој дионици пута, од 7.20, због увиђаја, одвијао једном траком. Увиђај су обавили полицајци МУП-а ЗДК са дежурним кантоналним тужиоцем.

То је тек један од четири судара који су се данас и јуче догодили на бх. путевима. Три возила сударила су се данас око седам часова и код Хаџића, у мјесту Зовик, а повријеђене су двије особе.

„Повријеђена лица превезена су у Општу болницу Сарајево како би им била указана љекарска помоћ“, рекли су из МУП-а Кантона Сарајево.

Нешто прије 11 часова, на путу Јабланица - Мостар, у мјесту Дрежница, сударила су се два аутомобила, а повријеђене су четири особе. Једно возило, након удара, завршило је преврнуто на бок, на самом путу.

„Саобраћајна незгода се догодила око 10.45. Љекарска помоћ указана је повријеђеним лицима“, рекли су из МУП-а ХНК.

Дан раније се незгода догодила и на подручју Мркоњић Града, у мјесту Бочац, а лакше су повријеђена два лица, те им је помоћ указана у мркоњићком Дому здравља.

У тој незгоди учествовали су В.Т. (26) из Градишке с рено клиом, Б.Г. (20) из Бањалуке с мерцедесом, те Мркоњићанин Р.Ш. (42), који је возио поло, а с којим је у возилу сапутник била Н.Ш. Повријеђени су В.Т. и Н.Ш.

Пијан ударио жену

Шездесетогодишња Фочанка Р.И. тешко је повријеђена када ју је у фочанској Улици краља Петра, док је прелазила пут, јуче око 11 часова ударио БМЊ, а за чијим воланом је био њен пијани суграђанин Невенко Зарић.

„Независне“ незванично сазнају да је имао 2,62 г/кг алкохола у организму, због чега је након ове незгоде ухапшен.

„Р.И. је превезена у Универзитетску болницу у Фочи, гдје јој је указана медицинска помоћ и гдје је задржана на лијечењу, а након тога је пребачена на даље лијечење у Болницу Кошево у Сарајево“, рекли су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана