Теслићу: Мајка имала сексуалне односе пред петоро дјеце

Невена Бунић
Теслићу: Мајка имала сексуалне односе пред петоро дјеце

Теслић - Ј. Г. ухапшена је због сумње да је запустила петоро дјеце са којима је живјела у кући у Теслићу, гдје је доводила и мушкарце са којима је имала сексуалне односе, не кријући то од малољетника, сазнаје "Глас Српске"

Теслићанки су лисице на руке стављене у петак, када је забринути комшија неодговорне мајке позвао полицију.

Према незваничним информацијама, ухапшена жена има око 35 година, а живи у једном селу на подручју ове општине.

- Она је у кућу редовно доводила мушкарце са којима је имала сексуалне односе, а дјеца су све то могла видјети и чути, јер није водила рачуна о приватности. Остављала је отворена и откључана врата од собе у којим се "дружила" са мушкарцима. Пред дјецом их је доводила и испраћала - рекао је извор близак истрази.

Додао је да ухапшена мајка није била проститутка, већ је једноставно вољела често да мијења партнере. Малољетници, међу којима су и тинејџерке, били су запуштени, и нису ишли у школу.

- Нимало није бринула о њима, нису били гладни, али су изгледали неуредно. Сва срећа да нису добили неке озбиљне болести. Поред свега тога, дјевојчицама је дозвољавала да доводе момке у кућу и да се "непримјерно понашају", и уопште није марила шта они раде - испричао је овај извор.

Полиција је претресла кућу и помоћне објекте од ухапшене од у којој су пронађени предмети који могу послужити као доказ у судском процесу.

- Након испитивања Ј. Г. је уз извјештај о кривичном дјелу предата у  надлежност Окружног тужилаштва у Добоју. Она је осумњичена за запуштање и занемаривање дјеце. Због заштите приватности дјеце не можемо откривати идентитет осумњичене - рекли су у полицији.

Психолог Александар Милић истакао је да је оваково понашање мајки социо-психолошки проблем који и те како утиче на даљи развој дјеце.

- Дјеца ће увијек опонашати родитеље и усвајати њихове навике, биле оне добре или лоше. Сада је потребно да са малољетницима раде социјалне службе и да се они смјесте у одговарајуће окружење или код хранитеља који ће им показати исправан пут. Уколико се то не деси, они могу имати великих проблема у даљем животу, било у односу са партнерима, својом дјецом или друштвом уопштено - казао је Милић.

Додао је да је потребно и да са мајком раде бројне службе.

- Такво њено понашање је резултат лоших навика које је стекла током живота. Кажњавање мора дати резултата, иако мислим да је превенција најбољи лијек. Поштовање друштвених норми је основа нормалног функционисања друштва - истакао је Милић.

Очеви преузели дјецу

Након хапшења неодговорне мајке, одмах је обавијештен и Центар за социјални рад у Теслићу који се побринуо о запуштеним малољетницима.

- Петоро дјеце има различите очеве који су преузели бригу о њима - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана