Teslićanin prisvojio novac bolesnog tinejdžera

Teslićanin prisvojio novac bolesnog tinejdžera 21.09.2017 11:26 | Nebojša Tomašević

Teslić - Saša Tabak iz Teslića osumnjičen je da je na prevaru uzeo 20.000 maraka od sugrađanina Izeta Jusufovića obećavši mu da će za njegovog teško bolesnog sina Jasmina kupiti lijekove za tri mjeseca, a kupio je samo jednomjesečnu terapiju, saznaje "Glas Srpske".

Novac koji je uzeo prikupljen je putem humanitarne akcije građana za Jasminovo liječenje.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da su Tabaka prijavili dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog prevare.

- Osumnjičeni S. T. je u julu 2017. godine doveo u zabludu jedno lice iz Teslića kome je rekao da će mu za sina koji je obolio od rijetke bolesti obezbijediti lijekove za tromjesečnu terapiju. Za to je tražio 20.000 KM i taj novac mu je dao otac oboljelog dječaka. Međutim, S. T. je nabavio lijekove samo za mjesec, a ostatak novca je zadržao - kazali su u PU Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, Tabak je ranije pomagao Jusufoviću i vozio Jasmina na liječenje u Beograd.

- Tabak je i ranije nabavljao lijekove i pomagao u liječenju Jasmina. Međutim, Izet ga je sada optužio da je iskoristio priliku kako bi sebi uzeo novac - kazao je izvor blizak istrazi.

Građani Doboja i Teslića su na "Fejsbuk" stranici "Dnevna doza Doboja" i u grupi "Svi za Jasmina" podržali Tabaka i optužili Izeta da je on neadekvatno trošio pare za liječenje.

Tabak je na "Fejsbuku" javno objavio da Izet sad sve optužuje i prijeti svima, jer je, kako navodi, raskrinkan. Naglasio je da je protiv Izeta grupa građana podnijela krivičnu prijavu dobojskom Okružnom tužilaštvu.

- Izet novac doniran za liječenje djeteta uzima sebi i koristi kako hoće - napisao je, između ostalog, Tabak.

Jasmin

Osamnaestogodišnji Jasmin Jusufović već dugo je prikovan za krevet. Boluje od rijetke bolesti, a skoro svaki milimetar njegovog tijela napao je tumor. Zahvaljujući dobrim ljudima postavljen je temelj za Jasminov novi dom, a prije nekoliko mjeseci dobio je i električna kolica.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica