Теслићанин присвојио новац болесног тинејџера

Теслићанин присвојио новац болесног тинејџера 21.09.2017 11:26 | Небојша Томашевић

Теслић - Саша Табак из Теслића осумњичен је да је на превару узео 20.000 марака од суграђанина Изета Јусуфовића обећавши му да ће за његовог тешко болесног сина Јасмина купити лијекове за три мјесеца, а купио је само једномјесечну терапију, сазнаје "Глас Српске".

Новац који је узео прикупљен је путем хуманитарне акције грађана за Јасминово лијечење.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, потврдили су да су Табака пријавили добојском Окружном тужилаштву због преваре.

- Осумњичени С. Т. је у јулу 2017. године довео у заблуду једно лице из Теслића коме је рекао да ће му за сина који је оболио од ријетке болести обезбиједити лијекове за тромјесечну терапију. За то је тражио 20.000 КМ и тај новац му је дао отац обољелог дјечака. Међутим, С. Т. је набавио лијекове само за мјесец, а остатак новца је задржао - казали су у ПУ Добој.

Према незваничним информацијама, Табак је раније помагао Јусуфовићу и возио Јасмина на лијечење у Београд.

- Табак је и раније набављао лијекове и помагао у лијечењу Јасмина. Међутим, Изет га је сада оптужио да је искористио прилику како би себи узео новац - казао је извор близак истрази.

Грађани Добоја и Теслића су на "Фејсбук" страници "Дневна доза Добоја" и у групи "Сви за Јасмина" подржали Табака и оптужили Изета да је он неадекватно трошио паре за лијечење.

Табак је на "Фејсбуку" јавно објавио да Изет сад све оптужује и пријети свима, јер је, како наводи, раскринкан. Нагласио је да је против Изета група грађана поднијела кривичну пријаву добојском Окружном тужилаштву.

- Изет новац дониран за лијечење дјетета узима себи и користи како хоће - написао је, између осталог, Табак.

Јасмин

Осамнаестогодишњи Јасмин Јусуфовић већ дуго је прикован за кревет. Болује од ријетке болести, а скоро сваки милиметар његовог тијела напао је тумор. Захваљујући добрим људима постављен је темељ за Јасминов нови дом, а прије неколико мјесеци добио је и електрична колица.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица