Теслићанин лаковјерност на интернету платили хиљаде евра

nezavisne.com
Теслићанин лаковјерност на интернету платили хиљаде евра

Добој - Своју лаковјерност један Теслићанин скупо је платио јер је насјео на превару која се шири друштвеним мрежама и умјесто лажно обећаног добитка остао је без 10.600 евра, док је једног Брођанина жеља за брзом и лаком зарадом коштала око 1.300 КМ, колико је уплатио интернет преварантима.

У Полицијској управи Добој су на годишњој конференцији за медије упозорили грађане да су у току мјесец дана запримили неколико пријава за почињене преваре преко друштвених мрежа.

“Ми радимо на идентификацији лица која се баве тим преварама и очекујемо да ћемо их врло брзо процесуирати”, каже Жарко Панић, начелник Сектора криминалистичке полиције.

Он је додао да све почиње тако што преваранти потенцијалним жртвама шаљу поруке и нуде лаку и брзу зараду. Траже уплату одређеног износа, обично су то мањи износи, 100 до 200 евра, уз обећање да ће остварити значајан добитак, најчешће на кладионицама. Жртве врше уплате тих износа на одговарајуће адресе које се доставе да би их преваранати након извјесног времена обавијестили да су остварили одговарајући, значајан добитак.

“Углавом се спомиње 20.000-30.000 евра и тражи се од жртве да изврши додатне уплате на име провизије или трошкова трансакције да би остварила добитак и да би се извршила трансакција новца на њено име”, објаснио је Панић.

Осим превараната, добојској полицији главобољу задају и крадљивци аутомобила из ФБиХ, и то они који, иако су правоснажно осуђени, нису упућени на издржавање вишегодишњих затворских казни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана